Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Παπανικολάου για Αυγενάκη: «Δεν χρειάζονταν να επιφέρει τόσα δεινά λόγω της υποψηφιότητας μου»

Παπανικολάου για Αυγενάκη: «Δεν χρειάζονταν να επιφέρει τόσα δεινά λόγω της υποψηφιότητας μου»

Ο Άγγελος Παπανικολάου εξέδωσε ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες όσον αφορά τις εκλογές της ΕΟΚ. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης επιτέθηκε στον Λευτέρη Αυγενάκη και τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να επιφέρει τόσα δεινά λόγω της υποψηφιότητας του».

Αναλυτικά:

«Φίλες και Φίλοι,

Από την πρώτη στιγμή που έλαβα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα μίλησα μόνο με αλήθειες, μακριά από «δεύτερες σκέψεις», δίχως κρεσέντο παροχολογίας και κυρίως, αποφεύγοντας ψέματα και υπερβολές. Με αποκλειστικό στόχο το καλό του Ελληνικού Μπάσκετ. Το ίδιο, λοιπόν, πράττω και τώρα.

Με ιδιαίτερη θλίψη γίναμε το τελευταίο χρονικό διάστημα μάρτυρες εξωθεσμικών ενεργειών του κ. υφυπουργού Αθλητισμού, αρχικά, στον τομέα της Δικαιοσύνης και εν συνεχεία, σε άλλα υπουργεία και οργανισμούς. Ο σκοπός ήταν πρόδηλος: Να μην γίνουν δημοκρατικές εκλογές στην ΕΟΚ. Και το πέτυχε σήμερα, μετά την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε, σύμφωνα με την οποία απαγορεύει τη διεξαγωγή της Γενικής Συνελεύσεως της Ομοσπονδίας μας, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπονται οι συναυλίες, τα θέατρα… Αδιαφορώντας προφανώς:

• Για τους παράγοντες των Σωματείων που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν απ’ όλη τη χώρα στην Αθήνα, ώστε να εκφράσουν με δημοκρατικό τρόπο τη βούλησή τους… • Για το μείζον θέμα που δημιουργεί στις Εθνικές Ομάδες… • Για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται στη διεξαγωγή των Εθνικών πρωταθλημάτων για το 2021-22 και στην ολοκλήρωση των ηλικιακών πρωταθλημάτων που μοριοδοτούνται… • Για το Ελληνικό Μπάσκετ, εν κατακλείδι…

Θα μπορούσε να καταφύγει, αναντίρρητα, σε μια πιο απλή λύση προκειμένου να μην δημιουργήσει τόσα σοβαρά προβλήματα στο Ελληνικό Μπάσκετ ο κ. Αυγενάκης: Να μου απαγόρευε με τροπολογία να κατέλθω στις εκλογές της ΕΟΚ! Δεν χρειάζονταν να επιφέρει τόσα δεινά στο Ελληνικό Μπάσκετ λόγω της υποψηφιότητας που έθεσα.

Βεβαίως, η ευθύνη δεν βαρύνει εξ ολοκλήρου τον υφυπουργό του …εκλογικού Αθλητισμού, αλλά και όλων όσων προσπάθησαν και μεθόδευσαν παρασκηνιακά τη ματαίωση των εκλογών. Τους γνωρίζουμε όλοι καλά, άλλωστε… Από τη στιγμή την οποία δεν μου απαγορεύει, εν τέλει, να κατέλθω στις εκλογές της Ομοσπονδίας, ξεκαθαρίζω ότι θα «παίξω» σε όποιο ποδοσφαιρικό ή άλλο γήπεδο επιθυμούν, αρκεί οι εκλογές να διεξαχθούν:

1. Με νόμιμο τρόπο… 2. Με διάφανο τρόπο… 3. Με ανοιχτό τρόπο… 4. Με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των Σωματείων, που τηρούν τις προϋποθέσεις (αθλητική αναγνώριση, αγωνιστικά τμήματα κ.α.), διότι ως γνωστό το μητρώο παραμένει κλειστό, παρά τις όποιες εξαγγελίες… 5. Με δημοκρατικές διαδικασίες…

Δεσμεύομαι σε όλους εσάς ότι θα συνεχίσω με αμείωτο ρυθμό να συνεισφέρω τα μέγιστα για το συμφέρον του Ελληνικού Μπάσκετ, παρά τον πόλεμο, τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες που υφίσταμαι…»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Το 10ο Giant Heart γήπεδο που ανακαινίζει η novibet

Η έδρα του Τυφώνα Ν. Ηρακλείου άλλαξε χάρη στη novibet. Στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου Ατ…