Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Παναθηναϊκός – Προμηθέας: Ποιος θα σηκώσει το Κύπελλο

Παναθηναϊκός – Προμηθέας: Ποιος θα σηκώσει το Κύπελλο

pao promi

Παναθηναϊκός και Προμηθέας Πατρών διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, στον τελικό του 46ου Κυπέλλου Ελλάδας (9/5, 17:00) στο ΟΑΚΑ.

Ο πολυνίκης του θεσμού Παναθηναϊκός μετρά αντίστροφα για τον 25ο τελικό Κυπέλλου στην Ιστορία του με στόχο την κατάκτηση του 20ου τροπαίου στον θεσμό. Η τελευταία φορά που οι «πράσινοι» αναδείχτηκαν Κυπελλούχοι Ελλάδας ήταν τη σεζόν 2018-19, όταν επικράτησαν με 79-73 του ΠΑΟΚ.

Στον δεύτερο διαδοχικό τελικό και στο σύνολο σε Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του θα λάβει μέρος ο Προμηθέας Πατρών, καθώς πέρυσι ηττήθηκε από την Κυπελλούχο 2020, ΑΕΚ, με 57-61, στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ποιος είχε θέσει εκτός τον Παναθηναϊκό πέρυσι στο Κύπελλο Ελλάδας; Ο αντίπαλός του στον τελικό, Προμηθέας. Η ομάδα της Πάτρας απέκλεισε με 81-79 μετά από συγκλονιστική «μάχη» τους «πράσινους», στον προημιτελικό του θεσμού, τη σεζόν 2019-20, για να φτάσει μέχρι την καταληκτική αναμέτρηση.

pao promi scaled

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας απέκλεισε το Περιστέρι με 88-62 στον προημιτελικό την Τρίτη του Πάσχα (4/5), ενώ την Πέμπτη (6/5) έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο Λαύριο επικρατώντας με 108-71, στον μεταξύ τους ημιτελικό, στο ΟΑΚΑ. Ο Προμηθέας Πατρών απέκλεισε τον Κολοσσό επικρατώντας στη Ρόδο με 68-73 στον προημιτελικό, ενώ στον ημιτελικό έθεσε εκτός τον ΠΑΟΚ με 69-76.

Πέρυσι, ήταν η πρώτη φορά, μετά από 21 χρόνια που στον τελικό δεν υπήρχε έστω ένας εκ των Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού, αλλά φέτος οι «πράσινοι» επέστρεψαν για να διεκδικήσουν τον τίτλο και να πάρουν γλυκιά «εκδίκηση» για τον αποκλεισμό τους από την ομάδα του Μάκη Γιατρά πέρυσι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…