Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Γαλατσόπουλος μίλησε για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Ο Γαλατσόπουλος μίλησε για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

GALATSOPOULOS2181220

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγγέλη Γαλατσόπουλος, στην συνέντευξη Τύπου των ημιτελικών αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Basket League, την σημασία των εγχώριων πρωταθλημάτων, ενώ μίλησε και για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα την νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Σας καλωσορίζουμε στη συνέντευξη Τύπου, με την οποία γίνεται το άτυπο τζάμπολ των κορυφαίων φάσεων του πρωταθλήματος. Το ενδιαφέρον φτάνει στο αποκορύφωμα, σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε τον πρωταθλητή Ελλάδας και την τελική σειρά για τις υπόλοιπες θέσεις της τετράδας. Πιστεύω και εύχομαι να γίνουν εξαιρετικοί αγώνες, αντάξιοι της φήμης και της ποιότητας των τεσσάρων ομάδων και του πρωταθλήματος έως τώρα. Το φετινό πρωτάθλημα έγινε σε πρωτόγνωρες συνθήκες, χωρίς θεατές, με την τήρηση αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου και ενώ η οικονομία της χώρας λειτουργούσε με περιορισμούς. Όλοι δείξαμε μεγάλες αντοχές. Οι ΚΑΕ έχασαν σημαντική πηγή εσόδων από τα εισιτήρια και οι παίκτες την παρουσία του κόσμου. Όμως, το πρωτάθλημα πρόσεφερε μεγάλες συγκινήσεις.

Είχαμε νέες δυνάμεις, όπως το Λαύριο, όπως και την ανάδειξη νέων Ελλήνων παικτών, σαν τον Βασίλη Μουράτο που έχουμε κοντά μας. Να υπενθυμίσω πως η σεζόν άρχισε με το Σούπερ Καπ, που κατέκτησε ο Προμηθέας. Η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που πανηγύρισε πανελλήνιο τίτλο. Η σεζόν μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Η Basket League κράτησε ψηλά τη σημαία. Έχουμε βασικούς λόγους να πιστεύουμε πως η επόμενο χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη. Πρώτα από όλα γιατί ελπίζουμε πως έστω και σταδιακά ο κόσμος θα επιστρέψει στα γήπεδα. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό ως ομάδες και ως ΕΣΑΚΕ.

Έχουμε προχωρήσει σε θεσμικής αλλαγές για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Ο ΕΣΑΚΕ θα έχει συμμετοχή στην αδειοδότηση των ΚΑΕ. Σε καιρούς πανδημίας καταφέραμε να επιστρέψει το πρωτάθλημα στην κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ύστερα από 20 χρόνια. Υπογράψαμε συνεργασία τριών ετών με την ΕΡΤ, δώσαμε ανάσες στο σύνολο των ομάδων. Δημιουργήθηκε εβδομαδιαία εκπομπή για το μπάσκετ. Η συνεργασία θα κυλήσει ακόμα καλύτερα την επόμενη σεζόν. Επίσης, οι ΚΑΕ θα μπορούν να υπολογίζουν επιπλέον έσοδα από το στοίχημα. Μια ακόμα πηγή εσόδων σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία. Ευχαριστούμε την Πολιτεία που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας. Ευχαριστούμε και όλες τις εταιρίες που μας στηρίζουν, ο ΕΣΑΚΕ έχει χτίσει μια σταθερή σχέση με τους χορηγούς του.

Θέλουμε έναν ΕΣΑΚΕ και ένα πρωτάθλημα σύγχρονο και ελκυστικό. Θα προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση της λίγκας, την αναβάθμιση του site και των social media. Το ενδιαφέρον για τα εθνικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη δεν πρέπει να περιοριστεί από τη δημιουργία κλειστών λιγκών. Οι εκπλήξεις και οι ανατροπές αποτελούν το αλατοπίπερο του αθλητισμού.

Εύχομαι να απολαύσουμε ωραίους αγώνες. Υγεία και καλή επιτυχία σε όλους».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Νίκη των Νικς στο Σαν Φρανσίσκο

Ανησυχία και πάλι για τον Ανουνόμπι στους Νικς. Σημαντική νίκη για παραμονή στην τετράδα π…