Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΝΔ: «Ψηφιακές εκλογές στις ομοσπονδίες ανεξάρτητα από την πανδημία»

ΝΔ: «Ψηφιακές εκλογές στις ομοσπονδίες ανεξάρτητα από την πανδημία»

Αυγενάκης

Η Νέα Δημοκρατία μέσα από ανακοίνωση του τομέα αθλητισμού της επισημαίνει ότι οι εκλογές των ομοσπονδιών θα πρέπει να διεξάγονται με ηλεκτρονική ψηφοφορία ανεξάρτητα από την πορεία της πανδημίας. Στην ανακοίνωση αναδεικνύονται ως θετικά της ψηφιακής ψηφοφορίας η αυξημένη συμμετοχή των σωματείων, η ανανέωση προσώπων αλλά και οι μηδενικές ενστάσεις όπου έγιναν ψηφιακές εκλογές.

Αναλυτικά:

Οι εκλογές στις ομοσπονδίες πρέπει να διεξάγονται με ψηφιακή κάλπη ανεξάρτητα από τα δεδομένα της πανδημίας Οι μεγάλες αλλαγές που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο αρμόδιος Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης στον χώρο του αθλητισμού αποδίδουν ήδη καρπούς.

Το καινούργιο πλαίσιο λειτουργίας των Ομοσπονδιών άνοιξε τον δρόμο σε μία νέα γενιά παραγόντων και πρώην αθλητών να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης. Η επιλογή να αξιοποιηθεί η ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ έδωσε τη δυνατότητα για αντιπροσωπευτικότερες σε σχέση με το παρελθόν αρχαιρεσίες. Ο συνδυασμός τους είχε σαν αποτέλεσμα την συμμετοχή του 98% των σωματείων που είχαν δικαίωμα ψήφου και έφερε μία ανανέωση σε πρόσωπα που ξεπέρασε το 50%.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι όλες οι διαδικασίες διεξήχθησαν χωρίς καμία ένσταση και δεν αμφισβητήθηκε το αποτέλεσμα ακόμα κι όταν αυτό κρίθηκε «στο νήμα».

Η διευρυμένη χρήση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας συνέβη λόγω της υγειονομικής κρίσης αλλά αποδεικνύει στην πράξη ότι αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο όλων όσων θέλουν τη συμμετοχή των πολλών και όχι των λίγων και προνομιούχων.

Οι εκλογές στις Ομοσπονδίες που δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί πρέπει να διεξαχθούν με ψηφιακή κάλπη ανεξάρτητα από τα δεδομένα της πανδημίας και να καθιερωθεί ο συγκεκριμένος τρόπος ψηφοφορίας ως ο μόνιμος τρόπος ανάδειξης διοικήσεων.

Το καινούργιο είναι πλέον εδώ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

W Rising Stars: Το πρόγραμμα των αγώνων (2ος όμιλος, 3η αγωνιστική)

Με τη διεξαγωγή δύο αγώνων, στις 30/9 και 1/10, συνεχίζεται η προκριματική φάση του W Risi…