Κεντρική NBA Μπακς – Χιτ 109-107: Θρίλερ με καθοριστικό Γιάννη και ήρωα Μίντλετον
NBA

Μπακς – Χιτ 109-107: Θρίλερ με καθοριστικό Γιάννη και ήρωα Μίντλετον

giannis heat

Οι Μπακς έκαναν το 1-0 στην σειρά με τους Χιτ για τα πλέι οφ του ΝΒΑ, επικρατώντας με 109-107 στην παράταση, χάρη σε buzzer beater του Κρις Μίντλετον. Το παιχνίδι κρεμόταν από μια κλωστή σε όλη την διάρκεια του με τον Τζίμι Μπάτλερ να το στέλνει στην παράταση, όπου οι Μπακς πήραν τελικά την νίκη.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Κρις Μίντλετον, ο οποίος εκτός από το κρίσιμο καλάθι του είχε συνολικά 27 πόντους, 6 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ. Άλλους 21 πόντους πέτυχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος ωστόσο κατέβασε και 18 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Νταμπλ νταμπλ για τον Τζρου Χόλιντεϊ με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Για το Μαϊάμι κορυφαίοι ήταν οι Γκόραν Ντράγκιτς και Ντάνκαν Ρόμπινσον. Ο πρώτος σταμάτησε στους 25 πόντους και πέτυχε το τρίποντο ισοφάρισης πριν έρθει το μπάζερ μπίτερ του Μίντλετον, ενώ ο δεύτερος είχε 24.

Μεγάλο ντέρμπι ήταν το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Αρχικά οι Χιτ ξεκίνησαν καλύτερα στην πρώτη περίοδο και προηγήθηκαν με 7 πόντους πολύ νωρίς (2-9), με τους Μπακς να μειώνουν σταδιακά και το δωδεκάλεπτο να κλείνει στο 22-24. Το Μαϊάμι ήταν σταθερά μπροστά χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν και στην δεύτερη περίοδο, με το Μιλγουόκι να περνάει μπροστά στο δεύτερο μισό και να κλείνει το ημίχρονο στο +3 (53-50).

Οι Μπακς έφτασαν την διαφορά στην μέγιστη τιμή της κατά την διάρκεια του τρίτου δωδεκαλέπτου (62-54) με την ομάδα του Σποέλστρα να μειώνει και το σκορ της περιόδου να είναι 80-78. Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, με το παιχνίδι να μην φεύγει για πολύ ώρα από την μια κατοχή.

Οι Μπακς πήγαν στο +4 με βολές του Λόπεζ ενάμισι λεπτό πριν το τέλος (97-93) με το Μαϊάμι να απαντά άμεσα με τρίποντο του Αρίζα (97-96). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρεώθηκε με παράβαση χρόνου σε εκτέλεση της δεύτερης βολής ενώ είχε αστοχήσει στην πρώτη μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, με τον Μπάτλερ να είναι εύστοχος σε μια από τις δύο φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (97-97).

O Γιάννης ευστόχησε σε μια από τις δύο βολές και έβγαλε μεγάλη άμυνα στην συνέχεια, οι Χιτ έκαναν του έκαναν φάουλ για να σταματήσουν τον χρόνο για να γίνει το 99-97. Ο πολύ άστοχος κατά την διάρκεια του αγώνα Τζίμι Μπάτλερ, πήρε την τελευταία επίθεση πάνω του και σκόραρε για να στείλει το ματς στην παράταση.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην παράταση με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να πηγαίνουν μαζί στο σκορ. Οι Μπακς προηγήθηκαν με τρεις (102-99) με τους Χιτ να απαντάνε με 5-0 σερί για  το 102-104, Το Μιλγουόκι απάντησε με δικό του 4-0 σερί με τον Λόπεζ να βάζει ξανά μπροστά την ομάδα του από την γραμμή των βολών (105-104). Ο Χόλιντεϊ με καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο έδωσε αέρα τριπόντου στους Μπακς (107-104) 39” πριν το τέλος, ο Ντράγκιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Μίντλετον να πετυχαίνει το καλάθι της νίκης για την ομάδα του.

Τα δωδεκάλεπτα: 22-24, 53-50, 80-78, 99-99 κ.α., 109-107

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Κράτησαν το πλεονέκτημα έδρας οι Τίμπεργουλβς

Carrier – high του Μακντάνιελς στη νίκη των Τίμπεργουλβς Πολλοί θα περίμεναν οι Τίμπ…