Κεντρική Basket League Λαύριο – Προμηθέας 85-79: Ζωντανό με «βόμβες» Κόζι

Λαύριο – Προμηθέας 85-79: Ζωντανό με «βόμβες» Κόζι

lavrio prom1

Ζωντανό στην υπόθεση πρόκριση στους τελικούς της Basket League είναι το Λαύριο, το οποίο μείωσε σε 2-1 την σειρά με τον Προμηθέα επικρατώντας με 85-79. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος, οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο, όπου ο Κόζι με τρία μεγάλα τρίποντα έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην νίκη της ομάδας του.

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ το οποίο ήταν ισόπαλο (12-12) μετά από καλάθι του Αγκμπελίζ λίγο μετά την συμπλήρωση πέντε λεπτών. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην συνέχεια με τις ισοπαλίες να διαδέχονται η μια την άλλη και τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να κλείσουν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα τριών πόντων με καλάθι του Ντιαλό (24-21).

O Προμηθέας με σερί 6-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου κατάφερε να πάρει τα ηνία και να περάσει μπροστά με τρεις (24-27), με τον Σάβατζ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με τρίποντο (27-27). Πρώτη φορά που κατάφερε ο Προμηθέας να χτίσει μαξιλαράκι δύο κατοχών ήταν τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα, με τους Αγραβάνη και Φορντ να σκοράρουν διαδοχικά (35-40). Το Λαύριο απάντησε και έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα λίγο αργότερα με καλάθι του Μουράτου (41-41), με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 43-44.

O Προμηθέας μετά το αρχικό προσπέρασμα του Λαυρίου με τον Γερομιχαλό (45-44) κατάφερε να απαντήσει με 6-0 σερί και με τρίποντο του Γκραντ να πάει ξανά την διαφορά στην μέγιστη τιμή των 5 πόντων (45-50). Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη δεν επέτρεψε στους Πατρινούς να ξεφύγουν, ωστόσο δεν κατάφερε και να πάρει τα ηνία του ματς. Ο Προμηθέας είχε προβάδισμα μιας κατοχής σε όλο το δεκάλεπτο το οποίο έληξε στο 57-59.

Ο Προμηθέας με τρίποντο του Φορντ και εκμεταλλευόμενος αντιαθλητικό φάουλ του Περσίδη κατάφερε να χτίσει διαφορά 8 πόντων στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου (58-66). Το Λαύριο όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά με συνοπτικές διαδικασίες και σερί 7-0 μείωσε στον πόντο (65-66), αναγκάζοντας τον Μάκη Γιατρά να καλέσει τάιμ άουτ. To Λαύριο μάλιστα κατάφερε να περάσει μπροστά με έμμεσο τρίποντο του Ντέιβις, με τον Αγραβάνη να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (68-68). Οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα καλάθι ακόμα για το 70-70, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας.

H εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο έξτρα πεντάλεπτο με τις ισοπαλίες να διαδέχονται η μια την άλλη. Ο Προμηθέας πήρε προβάδισμα με βολές του Κλαβέλ, με τον Κόζι να πετυχαίνει απίστευτο τρίποντο στην λήξη του χρόνου βάζοντας το Λαύριο μπροστά (77-76). Ο Αμερικανός πήρε το παιχνίδι πάνω του στα τελευταία λεπτά και με νέο τρίποντο έδωσε αέρα 2 κατοχών στο Λαύριο, για να έρθει η νίκη με το τελικό 85-79.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 43-44, 57-59, 70-70 κ.α, 85-79

1 28 2 14

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…