Κεντρική Διεθνή Καρσίγιακα – Μπούργος 59-64: Έκαναν το repeat οι Ισπανοί

Καρσίγιακα – Μπούργος 59-64: Έκαναν το repeat οι Ισπανοί

burgos

Η Μπούργος είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πρωταθλήτρια του Basketball Chamnpions League, καθώς επικράτησε με 64-59 της Καρσίγιακα στον μεγάλο τελικό. Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ κλειστό από την αρχή μέχρι το τέλος, ελάχιστες φορές ξέφυγε από τις δύο κατοχές, με την εμπειρία των Ισπανών να είναι αυτή που μίλησε στο τέλος και τους χάρισε την νίκη.

Αρκετά κλειστό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο εκατέρωθεν. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει με πάνω από μια κατοχή για σχεδόν 8 λεπτά. Πρώτη που πήρε αέρα 4 πόντων ήταν η Μπούργος με τρίποντο του ΜακΦάντεν (9-14), με το σκορ του δεκαλέπτου να είναι 13-15.

Η Καρσίγιακα ξεκίνησε καλύτερα την δεύτερη περίοδο και κατάφερε να τρέξει ένα σερί 6-0 για να περάσει και αυτή με την σειρά της για πρώτη φορά μπροστά με 4 πόντους (19-15). Το παιχνίδι συνέχισε να είναι πολύ κλειστό για όλο το δεύτερο δεκάλεπτο με την Μπούργος να καταφέρνει να φέρει την απόλυτη ισορροπία με έμμεσο τρίποντο του Μπενίτε. Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα με τους Ισπανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (28-29).

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι κλειστό και στην επανάληψη με την Μπούργος ωστόσο να καταφέρνει για πρώτη φορά να πάρει αέρα 5 πόντων με  λέι απ του Ρένφρο (32-37), στα μισά της τρίτης περιόδου. Η Καρσίγιακα μείωσε στον πόντο με τον Μπίρσεν (36-37), με τους Ισπανούς να απαντούν με τρίποντο του Σάλβο (36-40). Η Μπούργος ήταν καλύτερη στα τελευταία λεπτά της περιόδου και κατάφεραν να πάνε στην τέταρτη περίοδο με αέρα τριών κατοχών (39-46).

Η Καρσίγιακα μπήκε αποφασισμένη στην τέταρτη περίοδο και με συνεχόμενα τρίποντα κατάφερε να τρέξει επιμέρους 12-4 περνώντας μπροστά μετά από πολύ ώρα (51-50). Η Μπούργος αντέδρασε και πήρε πάλι προβάδισμα 5 πόντων (54-59), με την τουρκική ομάδα να απαντάει μειώνοντας στον πόντο δύο λεπτά πριν το τέλος (59-60).  Ο Ρένφρο έδωσε αέρα τριπόντου στους Ισπανούς, ο MVP του ημιτελικού, Χένρι Σεκ έχασε τρίποντο για την παράταση με τον Μπενίτε να διαμορφώνει το 59-64 από την γραμμή των βολών.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 28-29, 39-46, 59-64

1 6 2 5

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Αταμάν: «Έχουμε μπροστά μας πέντε τελικούς»

Ως τελικούς χαρακτήρισε ο Εργκίν Αταμάν τα ματς που απομένουν στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκ…