Κεντρική NBA Ίρβινγκ: «Μωρά πεθαίνουν στη Γάζα, δεν θα μιλήσω για μπάσκετ» [vid]
NBA

Ίρβινγκ: «Μωρά πεθαίνουν στη Γάζα, δεν θα μιλήσω για μπάσκετ» [vid]

irving

Ο Κάιρι Ίρβινγκ δεν αρέσκεται να μιλάει στους εκπροσώπους του τύπου, ωστόσο μετά την χθεσινή νίκη των Νετς επί των Μπουλς το έκανε και συγκλόνισε, καθώς μόνο για το παιχνίδι δεν μίλησε. Ο γκαρντ του Μπρούκλιν εξέφρασε τις κοινωνικές ανησυχίες του και μίλησε για τους ανθρώπους που σκοτώνονται στην Παλαιστίνη, αλλά και συνολικά τις κοινωνικές αδικίες πάσης φύσεως.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κάιρι Ίρβινγκ:

«Δεν πρόκειται να πω ψέματα. Συμβαίνουν πολλά πράγματα εκεί έξω και το μπάσκετ δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου αυτή τη στιγμή… Συμβαίνουν πολλά πράγματα στο εξωτερικό… Υπάρχει ακόμα δουλεία και απανθρωπιά.

Ζητώ συγγνώμη, όμως δεν μπορώ να επικεντρωθώ στις ερωτήσεις σας. Δεν μπορώ να μιλήσω για μπάσκετ όταν συμβαίνουν όλα αυτά. Δεν γίνεται να μην μιλάει κανείς για αυτά. Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει… Δεν έχει να κάνει μόνο με την Παλαιστίνη και το Ισραήλ. Αφορά όλο τον κόσμο και το νιώθω.


Είμαι πολύ συμπονετικός για όλες τις φυλές και όλες τις κουλτούρες όμως βλέπουμε ακόμα να γίνονται διακρίσεις με βάση τη θρησκεία, το χρώμα του δέρματος, το τι πιστεύει κάποιος. Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, πρέπει να στηρίζεις την αντιπολεμική προσπάθεια. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους στη Γάζα, παιδιά, μωρά… Αυτό είναι το μόνο που επικεντρώνομαι. Δεν με νοιάζει να μου κάνετε ερωτήσεις για το παιχνίδι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…