Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ H απάντηση Τσαγκρώνη σε Φασούλα!

H απάντηση Τσαγκρώνη σε Φασούλα!

Ο Παναγιώτης  Τσαγκρώνης έστειλε επιστολή – απάντηση σε αυτή του Παναγιώτη Φασούλα αναφορικά με το αίτημα του πρώτου για υπογραφή των τριών υποψηφίων προέδρων της ΕΟΚ ώστε να αναλάβει η Ελλάδα έναν όμιλο του Ευρωμπάσκετ γυναικών του 2023. Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, τονίζει ότι η πρόθεση της «αράχνης» ήταν να λαϊκίσει τόσο με την επικοινωνία του με τον Τύπο, όσο και με το αίτημα του ώστε να δοθεί επίσημη μορφή.

Αναλυτικά:

«Αγαπητέ Παναγιώτη,

σε απάντηση της από 5/5/2021 επιστολής σου, την οποία με σπουδή επικοινώνησες και στον Τύπο επιχειρώντας να εμφανίσεις το προφίλ του «αντιστασιακού», θα ήθελα να σου απαντήσω τα εξής:

Την πρόθεσή μας για διεκδίκηση ενός ομίλου για το Ευρωμπάσκετ γυναικών 2023, στην είχα εκφράσει σε κατ’ ιδίαν συζήτηση. Την είχες κάνει δεκτή με ενθουσιασμό, διευρύνοντας και την κουβέντα στην καλή προσπάθεια που γίνεται από την ομάδα και έχει φέρει αποτελέσματα, λέγοντας μάλιστα ότι αξίζει κάθε υποστήριξης. Καταλήγοντας, μου είχες ζητήσει να σου το στείλω και εγγράφως, για να το υπογράψεις και να έχει μια επίσημη μορφή.

Η εκτροπή στην οποία αναφέρεσαι, αυταπόδεικτα δεν ισχύει. Καταρρίπτεται αυτόματα από την ώρα που καμία απόφαση δεν ελήφθη από μέρος, έστω και πλειοψηφικό, της προσωρινής διοίκησης. Αντίθετα, η σκέψη μεταφέρθηκε υπό μορφή ερωτήματος προς πάσα κατεύθυνση για να υπάρξει συλλογική απόφαση, θετική ή αρνητική.

Το ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν έχουν θεσμικό ρόλο το γνωρίζουμε αγαπητέ Παναγιώτη, δεν είναι κάτι δύσκολο να το αντιληφθεί ο καθένας. Μόνο που η συγκεκριμένη απόφαση, αν τελικά λαμβανόταν και τύγχανε της έγκρισης της FIBA θα ήταν μια υποχρέωση που θα «μεταβιβαζόταν» στην επόμενη διοίκηση. Τότε που ένας εκ των υποψηφίων προέδρων θα έχει γίνει πρόεδρος, χωρίς το υποψήφιος.

Όσο για τον χρόνο που κινήθηκε η όλη διαδικασία, θα ήταν απλά χρήσιμο να πληροφορηθείς, ότι οι συγκεκριμένες διαδικασίες έχουν προθεσμίες για την υποβολή των υποψηφιοτήτων και την εξέταση αυτών.

Μόνο ένα λάθος μου αναγνωρίζω στην όλη διαδικασία. Ότι θεώρησα ειλικρινή μια ιδιωτική προπαρασκευαστική συζήτηση, το ίδιο έκανα και με την θέρμη που έδειξες σε αυτήν και δεν φαντάστηκα ότι η επίσημη μορφή που ζήτησες να δώσω είχε στόχο τον λαϊκισμό.

Φιλικά,

Παναγιώτης Τσαγκρώνης

Υ.Γ. Οι δύο συνυποψήφιοί σου κ.κ. Λιόλιος και Παπανικολάου συμφώνησαν με θέρμη για την ανάληψη της διοργάνωσης».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Παπανικολάου: “Απελευθέρωση από την ομηρία”

Ο Άγγελος Παπανικολάου τοποθετήθηκε για την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την προσφυ…