Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Για πέμπτη φορά break στο break στα προημιτελικά των πλέι οφ

Για πέμπτη φορά break στο break στα προημιτελικά των πλέι οφ

prom peristeri ford

Τα πλέι οφ της Stoiximan Basket League διαχρονικά προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις και αυτά της φετινής σεζόν δεν αποτελούν εξαίρεση. Μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο 1-1, η πρόκριση στους ημιτελικούς θα κριθεί σε «τελικό» και στο ζευγάρι του Προμηθέα με το Περιστέρι, με τη διαφορά ότι σε αυτό οι δύο ομάδες… αντάλλαξαν break. Αυτή ήταν η πέμπτη προημιτελική σειρά πλέι οφ, από το 2002-03 όταν και καθιερώθηκε το υπάρχον σύστημα πλέι οφ, στην οποία υπήρξε break στο break, που έσπασε δηλαδή δύο φορές το πλεονέκτημα έδρας στους δύο πρώτους αγώνες της σειράς.

Αυτό είχε συμβεί ακόμη…

*Το 2003 με το Μαρούσι να νικάει εκτός έδρας με 87-84 και τον Ολυμπιακό να απαντάει εκτός έδρας με 88-80 και να παίρνει το τρίτο ματς (72-65) μαζί με τη σειρά.

*Το 2011 με το Μαρούσι να σπάει το πλεονέκτημα της έδρας του Άρη στο πρώτο ματς με 86-72 αλλά την ομάδα της Θεσσαλονίκης να απαντάει με τον ίδιο τρόπο (51-62) και να παίρνει την πρόκριση (69-45 στο τρίτο ματς).

*Το 2016 όταν ο ΠΑΟΚ έκανε το break επί της ΑΕΚ στο πρώτο ματς με 83-78 αλλά η «Ένωση» ισοφάρισε επίσης με μία εκτός έδρας νίκη με 68-59 και πήρε την πρόκριση επικρατώντας στο τρίτο ματς στο ΟΑΚΑ με 61-54.

*Ξεχωριστή έχει μείνει η προημιτελική σειρά του 2008 μεταξύ του Άρη και του Αμαρουσίου στην οποία σημειώθηκαν τρία break, με την αθηναϊκή ομάδα να παίρνει την πρόκριση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…