Κεντρική Basket League Γαλατσόπουλος: «Να προετοιμαζόμαστε για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα»

Γαλατσόπουλος: «Να προετοιμαζόμαστε για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα»

Με αισιοδοξία βλέπει την νέα σεζόν στην Basket League o πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. Συγκεκριμένα, σε ομιλία του αναφορικά με την τελική ευθεία της σεζόν προανήγγειλε την επιστροφή του κόσμου στα παρκέ την νέα χρονιά μετά από πάνω από ένα χρόνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βεγγέλης Γαλατσόπουλος:

«Κυρίες και κύριοι

Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι η επόμενη αγωνιστική χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη. Πρώτα από όλα γιατί ελπίζουμε ότι έστω και σταδιακά ο κόσμος θα επιστρέψει στις εξέδρες των γηπέδων και θα δώσει ξανά παλμό στα γήπεδα. Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα πρέπει ως ΕΣΑΚΕ και ομάδες να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε με την λήξη του Πρωταθλήματος της φετινής σεζόν.

Πιστεύουμε ότι η νέα σεζόν θα είναι ακόμη καλύτερη, επίσης, γιατί έχουμε προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές για την θωράκιση της αξιοπιστίας του Πρωταθλήματος. Για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι ο ΕΣΑΚΕ θα έχει συμμετοχή στην αδειοδότηση των ΚΑΕ. Συνεπώς ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες θα έχουμε την ευθύνη για την τήρηση του «υγιούς» ανταγωνισμού του Πρωταθλήματος.

Σε καιρούς πανδημίας καταφέραμε να επιστρέψει το Πρωτάθλημα σε κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η σημαντική αυτή επιστροφή ύστερα από 20 χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή συνεργασίας με την ΕΡΤ για ολόκληρη την Stoiximan Basket League που έδωσε μεγάλες «ανάσες» στο σύνολο των ομάδων, που στερήθηκαν το έσοδο των εισιτηρίων.

Η συνεργασία αυτή αναβαθμίστηκε με την δημιουργία εβδομαδιαίας εκπομπής για το μπάσκετ, κάτι που έλειπε από την «ανοιχτή» τηλεόραση. Η συνεργασία μας με την ΕΡΤ θα κυλήσει ακόμη καλύτερα την καινούργια σεζόν.

Επίσης, στον σχεδιασμό των ρόστερ τους εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, οι ΚΑΕ θα υπολογίζουν επιπλέον έσοδο από το Στοίχημα ύστερα από την πρόσφατη ικανοποίηση από την Πολιτεία του πάγιου αιτήματος των ομάδων. Οι ομάδες αποκτούν μια ακόμη πηγή εισόδων σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία και ευχαριστούμε την Πολιτεία γιατί ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας.

Ο ΕΣΑΚΕ, ακόμη έχει «χτίσει» μια ισχυρή και σταθερή σχέση με τους χορηγούς του και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερως όλες τις εταιρείες που μας στηρίζουν. Τον Μεγάλο Χορηγό της Basket League, την Stoiximan, τον Ασημένιο Χορηγό την κορυφαία ελληνική εταιρεία πετρελοειδών, την ΕΚΟ, τον Χορηγό Ενέργειας, την WATT+VOLT, την Υδρόγειο Ασφαλιστική, που παραμένει πολλά χρόνια μαζί μας, την TOP TRENDS η οποία μας προσφέρει τις μπάλες SPALDING του Πρωταθλήματος και την AVANCE.

Θέλουμε έναν ΕΣΑΚΕ και ένα Πρωτάθλημα σύγχρονο και ελκυστικό για τις οικογένειες και τις νέες γενιές, γι’ αυτό θα προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση της Λίγκας, την αναβάθμιση του site και των social media.

Θεωρούμε ακόμη ότι το ενδιαφέρον για το Πρωτάθλημα αλλά και γενικότερα για τα εθνικά Πρωταθλήματα στην Ευρώπη δεν πρέπει να περιοριστεί από την δημιουργία κλειστών λιγκών. Τέτοιοι περιορισμοί αφαιρούν το στοιχείο της έκπληξης και της ανατροπής που αποτελούν το αλατοπίπερο του αθλητισμού.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω στην διοίκηση του ΟΑΚΑ για την παραχώρηση της αίθουσας που φιλοξενεί την σημερινή συνέντευξη αλλά και την γενικότερη συνεργασία που έχουμε.

Εύχομαι να απολαύσουμε ωραίους αγώνες στην ημιτελική και τελική φάση των Playoffs της Stoiximan Basket League και στις 4 ομάδες υγεία και καλή επιτυχία».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Πετανίδης-Φίλλιος: “Μνηστήρες” για τα… αστεράκια του Ηρακλή

Πρόκειται για δύο ιδιαίτερα ικανότατους νεαρούς. Ο λόγος για τους Γιώργο Πετανίδη και Γιώρ…