Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Φασούλας στον Over FM: «Να φέρουμε το μπάσκετ εκεί που αξίζει»

Φασούλας στον Over FM: «Να φέρουμε το μπάσκετ εκεί που αξίζει»

fasoulas e1603128913658

Ο υποψήφιος πρόεδρος για την ομοσπονδία μπάσκετ, Παναγιώτης Φασούλας μίλησε στον Γιάννη Γιαννόπουλο και την εκπομπή Overaction για τη νέα αναβολή των αρχαιρεσιών στην ΕΟΚ και την επόμενη μέρα στο άθλημα.

-Για τη νέα αναβολή στις εκλογές:

“To πρόβλημα προέκυψε κατ’ αρχάς από την προσπάθεια που έκανε η μέχρι πρότινος διοίκηση της ομοσπονδίας να αποφύγει την εκλογική διαδικασία. Θυμίζω ότι η εκλογική διαδικασία έγινε σε δεκάδες ομοσπονδίες με κανονική -ηλεκτρονική- ψηφοφορία και εν πάση περιπτώσει εκλέχθηκαν οι νέες διοικήσεις. Η ελληνική ομοσπονδία προτίμησε να φθάσει μέχρι το τέλος της θητείας της χωρίς να έχει προκηρύξει εκλογές. Προσπαθούσε με κάθε τρόπο να φθάσουμε σε μια δια ζώσης ψηφοφορία όπως τη λένε αυτοί, η οποία υποτίθεται είναι πιο δημοκρατική, αλλά επί της ουσίας, σαφώς θα έπρεπε πολύ λιγότερα σωματεία να ψηφίσουν, γιατί όπως καταλαβαίνετε, μια δια ζώσης ψηφοφορίας εν μέσω πανδημίας με 516 σωματεία, με ψηφοφόρους, δημοσιογράφους, υποψηφίους κλπ είναι προφανές ότι δεν θα επέτρεπε σε πολύ κόσμο να έρθει στην Αθήνα και να ψηφίσει ή εάν τους επέτρεπε θα ήταν μια πολυέξοδη διαδικασία. Τη Γενική Συνέλευση την όρισαν μια Κυριακή πρωί που αν δεν υπήρχε απαρτία, θα έπρεπε να μείνουν οι άνθρωποι και μια εργάσιμη παραπάνω, δηλαδή, Δευτέρα, την επομένη για να γίνει η Γενική Συνέλευση. Στην ουσία, έγιναν διάφορες αλχημείες για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο”.

“Φθάσαμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου, δεν είναι ωραία πράγματα αυτά για το μπάσκετ. Το μπάσκετ ο κόσμος δεν το έχει συνηθίσει να δημιουργεί προβλήματα, το έχει συνηθίσει να φέρνει χαρά στους φιλάθλους. Αλλά εμείς βρεθήκαμε στο μέσο μιας διαδικασίας στην οποία τελικά μας έχει τοποθετήσει ως τιμόνι η ομοσπονδία, η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει εκλογές ακόμη όπως έκαναν όλες οι υπόλοιπες. Εν πάση περιπτώσει νομίζω λύνεται αυτό το ζήτημα τώρα”.

-Για το τι ζήτησε εξ αρχής η παράταξη:

“Πρέπει να σας πω ότι εμείς ως παράταξη είχαμε ζητήσει από την αρχή την πιο λογική και την πιο “κανονική” αν θέλετε διαδικασία, δηλαδή, να ψηφίσουν οι άνθρωποι από τις έδρες των ενώσεών τους ηλεκτρονικά, ώστε να υπάρχει ταυτοποίηση των ψηφοφόρων. Έχουμε 15 ενώσεις και τέσσερις τοπικές επιτροπές σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πλέον το μπάσκετ να αλλάξει σελίδα. Υπάρχουν ένα κάρο υποχρεώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, υποχρεώσεις που αφορούν τις Εθνικές ομάδες Ανδρών, Γυναικών, Παίδων, Εφήβων, των ομάδων που θα αγωνιστούν το καλοκαίρι, την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, την έναρξη των μεταγραφών. Υπάρχουν δεκάδες ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν πλέον με τη νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Από αύριο, πια, θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε νέα ημερομηνία επιτέλους αυτών των ηλεκτρονικών εκλογών. Να βγούμε από αυτή την περιπέτεια και από αυτή τη δυσφήμιση που έχει φέρει στο μπάσκετ όλη αυτή η πρακτική και τακτική κωλυσιεργίας των εκλογών”.

-Για την επόμενη μέρα στην ομοσπονδία και το πρόγραμμα της παράταξης:

“Εμείς είμαστε άνθρωποι που μιλάμε μόνο για μπάσκετ. Ξέρουμε πολύ καλά μέχρι που φθάνουν οι αρμοδιότητες ενός προέδρου ομοσπονδίας και ξέρουμε τι θέλουμε να φέρουμε στο μπάσκετ. Μιλάμε μόνο για τα πράγματα που μπορούμε εμείς να πετύχουμε χωρίς να περιμένουμε διπλωματικές παρεμβάσεις, ούτε να πάρουμε ΕΣΠΑ, ούτε άλλες παρεμβάσεις και “εξωτερική” βοήθεια. Θέλουμε να φέρουμε την ΕΟΚ στο 2021, να σταματήσουμε τη γραφειοκρατία που διέπει τις σχέσεις μεταξύ ενώσεων και σωματείων, να μπορούν οι άνθρωποι ηλεκτρονικά και ψηφιακά να εκδίδουν τα δελτία και να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις όπως γίνεται άλλωστε παντού σε όλο τον κόσμο. Θέλουμε να φέρουμε την αξιολόγηση και το αίσθημα στον Έλληνα διαιτητή “παίζω για τον εαυτό μου και για να έχω καλή απόδοση” όπως ισχύει για τους αθλητές και τις ομάδες. Θέλουμε, μεταξύ άλλων, το εφηβικό πρωτάθλημα να φθάνει μέχρι την ηλικία των 19 ετών, ώστε τα παιδιά μετά την Γ Λυκείου να έχουν έναν ακόμη χρόνο σε προστατευμένο περιβάλλον. Σκοπός μας να μιλήσουμε με σύγχρονους όρους με την αγορά γιατί πραγματικά έχουμε περίπου 50 με 60 χιλιάδες παιχνίδια που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα ετησίως, από την Α2 και κάτω, τα οποία, είναι ένας τεράστιος όγκος που δεν τα χρησιμοποιούμε για έσοδα στην ομοσπονδία. Έσοδα που θα ελάφρυναν τα σωματεία από τα οικονομικά βάρη. Ιδιαίτερη σημασία θέλουμε να δώσουμε και στο μπάσκετ Γυναικών, που είναι υποβαθμισμένο, ανεξαρτήτως των προσπαθειών που καταβάλλουν οι αθλήτριες. Στόχος είναι η ισονομία ανδρών και γυναικών”.

“Δεν πρόκειται για ευσεβείς πόθους, αλλά για πράγματα που γίνονται από ανθρώπους όπως εμείς που έχουμε παίξει από το υψηλότερο ως το χαμηλότερο επίπεδο μπάσκετ. Είμαστε εμείς οι άνθρωποι που έχουμε κουβαλήσει φαρμακεία, που έχουμε υπάρξει παράγοντες, που έχουμε σκουπίσει γήπεδα, που έχουμε χτίσει όλη μας τη ζωή πάνω στο άθλημα. Το όνειρό μας είναι να φέρουμε το μπάσκετ εκεί που αξίζει από την Α κατηγορία μέχρι τα τοπικά πρωταθλήματα”.

-Για το εάν είχε προχωρήσει η παράταξη πριν οδηγηθούν εδώ τα πράγματα, σε συζητήσεις για την ομαλή διεξαγωγή:

“Υπάρχουν άλλοι δύο υποψήφιοι που τους ακούω διαρκώς να μιλούν για ενότητα. Εμείς δεν μπλέκουμε σε αυτές τις διαδικασίες. Εμείς λέμε το πρόγραμμα μας. Πριν από μια εβδομάδα, οι δύο άλλες παρατάξεις είχαν συμφωνήσει να πάνε να κάνουν εκλογές στη Λεωφόρο. Εμείς επιμέναμε ότι δεν είχαμε θέμα οπουδήποτε και να διεξάγονταν η διαδικασία αρκεί να υπήρχε πρώτα η άδεια από τις αρμόδιες αρχές. Με δικαιολογίες απίστευτες, όπως το ότι ανοίγουν τα θέατρα, δεν ζήτησαν άδεια, κάτι που μας έφερε στα σημερινά αποτελέσματα. Εμείς επαναλαμβάνω έχουμε το πρόγραμμά μας για το οποίο δεν ακούμε καμία κριτική, άρα θεωρούμε ότι όλοι αυτοί είναι άνθρωποι που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία καταλαβαίνουν και κατανοούν το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί. Δεν θεωρούμε ότι είμαστε εχθροί με κανέναν από τους άλλους υποψηφίους. Είμαστε πιστοί σε αυτό που θεωρούμε ότι θα φέρει την αναγέννηση, την αξιοπιστία και τη διαφάνεια στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι ξεκάθαρη και φανερή η ατζέντα μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στη χώρα που δε θα εμπιστευτεί αυτόν τον άνθρωπο στην παράταξή μας που έχει περάσει από πολλά επίπεδα στο άθλημα”.

-Για το δικό του μήνυμα για το μπάσκετ:

“Έίμαστε άνθρωποι του μπάσκετ, προερχόμαστε από αυτό και θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας για την επόμενη διοίκηση που θα έρθει έπειτα από οκτώ χρόνια -ελπίζουμε- το μπάσκετ… μπροστά. Στο άθλημα αυτό τα οφείλουμε όλα και σε αυτό είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη να το φέρουμε εκεί που πραγματικά ανήκει. Και θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε οι τεχνοκράτες του αθλήματος. Έχουμε περάσει μέσα από το άθλημα δια πυρός και σιδήρου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…