Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Έρχονται «προνόμια» για εμβολιασμένους, πότε πετάμε οριστικά τις μάσκες

Έρχονται «προνόμια» για εμβολιασμένους, πότε πετάμε οριστικά τις μάσκες

Όπως τόνισαν οι λοιμωξιολόγοι τόσο η σταδιακή κατάργηση της μάσκας όσο και η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων θα αρχίσει το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης ρωτήθηκαν για τις ελευθερίες των εμβολιασμένων, αλλά και πότε θα απαλλαγούμε από τις μάσκες.

Η κα. Παπαευαγγέλου στη σχετική ερώτηση απάντησε, λέγοντας αρχικά:

«Το βασικότερο προνόμιο τους είναι ότι έχουν προστατεύσει τον εαυτό τους να μην νοσήσουν. Το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι ότι δεν θα χρειάζεται να κάνουν τόσο συχνά self test. Πρώτα πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα σε όλους να εμβολιαστούν. Γίνονται 10.000 εμβολιασμοί την ημέρα».

Στη συνέχεια η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας συμπλήρωσε: «Μέσα στο καλοκαίρι πιστεύω ότι θα αρχίσει η κουβέντα για τα προνόμια των εμβολιασμένων».

Από την πλευρά του ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσει η συζήτηση για τη σταδιακή κατάργηση της μάσκας.

Αποτύπωμα Πάσχα

Όπως τόνισε η κα. Παπαυεγγέλου:

«Η κινητικότητα του Πάσχα και η επανέναρξη των δραστηριοτήτων έχουν ως αποτέλεσμα τη μη μείωση των νέων κρουσμάτων με το ρυθμό που θέλαμε» ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε πως ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αυξάνεται λόγω των self test τα οποία κάνουν οι πολίτες.

«Εντυπωσιάζουν ορισμένες περιοχές οι οποίες έχουν υψηλή θετικότητα όπως είναι η Αττική και η Κορινθία» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου και υπογράμμισε πως σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν η θετικότητα σε αυτές τις περιοχές ξεπερνά το 7%.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Αγωνία για 150 εγκλωβισμένους Έλληνες στο Σουδάν

Εγκλωβισμένοι 150 Έλληνες στο Σουδάν. Περίπου 150 Έλληνες βρίσκονται στο Σουδάν, που ζουν …