Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης ΕΟΚ: Νόμος είναι το δίκιο του Συμεωνίδη

ΕΟΚ: Νόμος είναι το δίκιο του Συμεωνίδη

eok2 jpg

Ό,τι θέλει κάνει η ΚΕΔ, ξέφραγο αμπέλι η ΕΟΚ, έχουν αφήσει τον Συμεωνίδη να αλλάζει απόψεις σαν τα πουκάμισα. Μπάχαλο η διαιτησία. Γράφει ο Γιώργος Κογκαλίδης

Έχουμε ένα… ελάττωμα: Δεν διαθέτουμε μνήμη χρυσόψαρου, οπότε δεν είμαστε το κοινό, που θα ήθελε να έχει η ηγετική ομάδα της ΕΟΚ. Για παράδειγμα, έχουμε την κακή συνήθεια να θυμόμαστε δηλώσεις (έργα και ημέρες) του Στέλιου Συμεωνίδη. Από τη στιγμή που θυμόμαστε, μπορούμε να κάνουμε και συγκρίσεις, οπότε πάμε να δούμε γιατί η ελληνική διαιτησία έχει τέτοια χάλια.

Θυμόμαστε σαν να ήταν χθες, τον κ. Συμεωνίδη (ή αλλιώς Mr. ΚΕΔ), στην περίφημη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη να υποστηρίζει ότι ο Σπύρος Γκόντας κι ο Τάσος Πηλοΐδης, παρότι ήταν οι καλύτεροι διαιτητές της εποχής (δικά του λόγια), δεν μπορούσε να τους βάλει να παίξουν στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Επιχείρημά του ήταν ότι στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας τους θα μπορούσαν να κάνουν ένα σοβαρό λάθος και τι θα έλεγε ο κόσμος; Θα ήταν (μεταφράζω τη σκέψη του) άδικο να κλείσουν έτσι την καριέρα τους, αφήστε που καθένας θα μπορούσε να σκεφτεί ότι στο τελευταίο ματς δεν είχαν… ενδοιασμούς.

Ο Καρακατσούνης ήταν χθες πρώτος διαιτητής του αγώνα στο Λαύριο, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Προμηθέα. Το ματς έγινε μπάχαλο, εξαιτίας διαιτητικής αβλεψίας. Φαντάζομαι, κύριε Συμεωνίδη, γνωρίζεται πως ο συγκεκριμένος διαιτητής τελειώνει φέτος, έχοντας πάρει παράταση ενός χρόνου (είναι ήδη… υπερήλικας για τα δεδομένα της διαιτησίας, έτσι όπως έχει αποφασίσει η ΕΟΚ στη χώρα μας), λόγω πανδημίας.

Ο Καρακατσούνης έπαιξε τον (ημι)τελικό των τελικών, ενώ κι ο Σχινάς (επίσης τελειώνει φέτος) σφύριξε στις γυναίκες τον τελικό των τελικών. Το αναφέρω γιατί ο μεν Σχινάς τα πήγε μια χαρά, ο δε Καρακατσούνης τα έκανε θάλασσα (μαζί με τον Γιώργο Πουρσανίδη και τον Μάνο) στον αγώνα, που έκρινε ποιος θα περάσει στον τελικό. Άρα, δεν κρίνουμε (εμείς τουλάχιστον) εξ αποτελέσματος.

Γιατί αλλάξατε γνώμη κύριε Συμεωνίδη; Λέγατε αλήθεια στη συνέντευξη Τύπου και σας ανάγκασαν να αλλάξετε πλεύση, ή τότε λέγατε ψέματα, απλά γιατί δεν θέλατε να παίξουν οι δύο συγκεκριμένοι διαιτητές; Εμείς δεχόμαστε κάθε απάντηση, αφού συμφωνήσουμε ότι δεν μπορεί τη μια μέρα να λέμε «άσπρο» και την άλλη να λέμε «μαύρο».

Θα δεχόμουν ακόμα και τη μεγαλύτερη αλλαγή πλεύσης κι αντίληψης, αν έπαιρνε άλλος την απόφαση, αλλά Συμεωνίδη είχαμε και τότε, Συμεωνίδη και τώρα. Οπότε είναι απολύτως αδικαιολόγητο, υποκριτικό και σε κάθε περίπτωση εκθέτει τον ΚΕΔάρχη αυτό το… γύρισμα της μπιφτέκας.

Η διαιτησία στη χώρα είναι μπάχαλο (δείτε εδώ), σχεδόν σε κάθε αγώνα ξεσπά… επανάσταση, τα 2/3 ματς οδεύουν προς επανάληψη, ή τελειώνουν με βάσιμες ενστάσεις (δείτε εδώ) κι η παρέα του Συμεωνίδη στην ΚΕΔ σφυρίζει αδιάφορα. Ο δε φυσικός προϊστάμενος της ιστορίας, ο κ. Βασιλακόπουλος, απολαμβάνει τα αποτελέσματα των δικών του αποφάσεων (δείτε εδώ), δίχως να ενδιαφέρεται, καθώς ουδέποτε παραδέχθηκε λάθος του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για τα ματς με Μπαρτσελόνα

Στη διάθεση του κόσμου από αύριο τα εισιτήρια με Μπερτσελόνα, ενημέρωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. …