Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Εκλογές ΕΟΚ: «Επίθεση» ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ σε Αυγενάκη

Εκλογές ΕΟΚ: «Επίθεση» ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ σε Αυγενάκη

Αυγενάκης

Αντιδράσεις έφερε η αναβολή των εκλογών της ΕΟΚ από την Κυβέρνηση, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να δέχεται σφοδρές αντιδράσεις από το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ.

Το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ εξέδωσαν ανακοίνωση, απευθυνόμενοι και ι δύο στο Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για την αναβολή των εκλογών της ΕΟΚ.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

Ο Υφυπουργός Αυγενάκης συνεχίζει ανεξέλεγκτος να δημιουργεί προβλήματα στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Αφού κατηγόρησε, με τρόπο απαράδεκτο, ολόκληρη την Ιεραρχία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Τσιάρα, προκαλώντας τριγμούς στην Κυβέρνηση, τώρα απειλεί με παραίτηση εάν γίνουν οι εκλογές στην Ομοσπονδία Μπάσκετ.

Είναι απαράδεκτο ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να ακολουθεί εντολές του Αυγενάκη, χρησιμοποιώντας την Ελληνική Αστυνομία, για να σταματήσει τις εκλογές στο Μπάσκετ.

Την κύρια πολιτική ευθύνη για όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στον κομματικό έλεγχο του Αθλητισμού, φέρει προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κύριε Μητσοτάκη θα συνεχίσετε να «χρησιμοποιείτε» τον Υφυπουργό; Πως και γιατί προκύπτει η απροκάλυπτη στήριξή σας στον Αυγενάκη;

Οι πραγματικές δυνάμεις του Αθλητισμού θα σταθούν δυναμικά απέναντι!

Και η ανακοίνωση του τμήματος της φυσικής αγωγής και αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Η απόφαση της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού, Αυγενάκη, να προχωρήσει στην αστυνομική απαγόρευση των εκλογικών διαδικασιών της ΕΟΚ συνιστά κρεσέντο αυταρχισμού. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός φέρουν τεράστια ευθύνη, όχι μόνο για την ωμή παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία ενός αθλητικού φορέα, αλλά και για τις επικίνδυνες πρακτικές που εγκαινιάζουν, στο πλαίσιο των οποίων μια κυβέρνηση θα μπορεί “ετσιθελικά” να παρεμβαίνει, με αστυνομικές εντολές και απαγορεύσεις, στις διαδικασίες μαζικών φορέων, που οι μόνοι αρμόδιοι να κρίνουν και να καθορίσουν είναι τα ίδια τα μέλη

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…