Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Εκλογές ΕΟΚ: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για ψηφιακή ψηφοφορία [pic]

Εκλογές ΕΟΚ: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για ψηφιακή ψηφοφορία [pic]

VASILAKOPOULOS AVGENAKIS FASOULAS LIOLIOS 820x490 1 jpg

Εχθές (28/5) μέσα από ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά ενημερωθήκαμε για το γεγονός ότι απαγορεύεται η διεξαγωγή εκλογών δια ζώσης όταν αυτές αφορούν ομοσπονδίες με πάνω από 150 σωματεία. Σήμερα, ωστόσο είναι και επίσημα νόμος του κράτους, αφού η συγκεκριμένη διάταξη δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως.

Αυτή η εξέλιξη οδηγεί αυτόματα σε ακύρωση των αυριανών εκλογών της ΕΟΚ, ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να γίνει θεωρητικά. Και αυτό γιατί μέχρι στιγμής από την ομοσπονδία δεν έχει ανακοινωθεί κανενός είδος αναβολή.

Της σημερινής εξέλιξης φυσικά είχε προηγηθεί από εχθές η απαγόρευση των συναθροίσεων κοντά στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τις 6 το πρωί. Με βάση τα παραπάνω αλλά και την εμμονή της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ με τις δια ζώσης εκλογές, η αυριανή μέρα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αφενός θα πρέπει να δούμε αν θα επιμείνει και θα επιδιώξει να διενεργηθούν – παράνομα πλέον – εκλογές της ΕΟΚ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ή θα κάνει πίσω και θα τις αναβάλει. Όπως επίσης στο δεύτερο ενδεχόμενο θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι θα αποφασίσει και πάλι το πρωτοδικείο και με ποια διοίκηση θα οδηγηθεί η ομοσπονδία σε εκλογές.

Αναλυτικά η ΚΥΑ

4. Πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, καθώς και γενικές συνελεύσεις διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 14), εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα εκατόν πενήντα (150). Στις περιπτώσεις που τα εγγεγραμμένα μέλη είναι εκατόν πενήντα (150) και άνω, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου οι εκλογικές διαδικασίες που, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, έχουν ήδη εκκινήσει με φυσική ή επιστολική ψήφο και για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας

fek2905

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…