Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Εκλογές ΕΟΚ: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για ψηφιακή ψηφοφορία [pic]

Εκλογές ΕΟΚ: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για ψηφιακή ψηφοφορία [pic]

Εχθές (28/5) μέσα από ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά ενημερωθήκαμε για το γεγονός ότι απαγορεύεται η διεξαγωγή εκλογών δια ζώσης όταν αυτές αφορούν ομοσπονδίες με πάνω από 150 σωματεία. Σήμερα, ωστόσο είναι και επίσημα νόμος του κράτους, αφού η συγκεκριμένη διάταξη δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως.

Αυτή η εξέλιξη οδηγεί αυτόματα σε ακύρωση των αυριανών εκλογών της ΕΟΚ, ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να γίνει θεωρητικά. Και αυτό γιατί μέχρι στιγμής από την ομοσπονδία δεν έχει ανακοινωθεί κανενός είδος αναβολή.

Της σημερινής εξέλιξης φυσικά είχε προηγηθεί από εχθές η απαγόρευση των συναθροίσεων κοντά στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τις 6 το πρωί. Με βάση τα παραπάνω αλλά και την εμμονή της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ με τις δια ζώσης εκλογές, η αυριανή μέρα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αφενός θα πρέπει να δούμε αν θα επιμείνει και θα επιδιώξει να διενεργηθούν – παράνομα πλέον – εκλογές της ΕΟΚ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ή θα κάνει πίσω και θα τις αναβάλει. Όπως επίσης στο δεύτερο ενδεχόμενο θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι θα αποφασίσει και πάλι το πρωτοδικείο και με ποια διοίκηση θα οδηγηθεί η ομοσπονδία σε εκλογές.

Αναλυτικά η ΚΥΑ

4. Πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, καθώς και γενικές συνελεύσεις διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 14), εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα εκατόν πενήντα (150). Στις περιπτώσεις που τα εγγεγραμμένα μέλη είναι εκατόν πενήντα (150) και άνω, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου οι εκλογικές διαδικασίες που, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, έχουν ήδη εκκινήσει με φυσική ή επιστολική ψήφο και για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας στον Over FM: «Πρέπει να γίνει ένα restart στο μπάσκετ»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Παναγιώτης Φασούλας μίλησε στον Over FM 104,9 και την εκπομπ…