Κεντρική Ελλάδα ΕΚΑΣΚ: Ως μη γενόμενα τα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών

ΕΚΑΣΚ: Ως μη γενόμενα τα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών

ΕΚΑΣΚ

Η ΕΚΑΣΚ προχώρησε στην ακύρωση των φετινών πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών. Η Ένωση κρητικού μπάσκετ προχώρησε σ΄αυτήν την κίνηση, καθώς το κόστος των τεστ είναι δυσβάσταχτο για τις ομάδες και δεν θα μπορούσαν να το επωμιστούν.

Αναλυτικά:

«Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., στη συνεδρίαση της 10/5/2021, με αφορμή την ΚΥΑ που εκδόθηκε από τη Γ.Γ.Α. στις 8/5/21, αποφάσισε τα εξής :

Εκφράζει δημόσια την έντονη διαμαρτυρία του για τους όρους που αναφέρονται στην ΚΥΑ (παρ. 6) αναφορικά με τα εβδομαδιαία τεστ (rapid ή PCR) με το δεδομένο ότι το κόστος διενέργειας των εν λόγω τεστ είναι δυσβάστακτο για τα σωματεία ή τους γονείς των αθλητών- τριών.
Προτείνει στην επιτροπή λοιμωξιολόγων να θεωρείται ικανοποιητική η προσκόμιση του self-test από τους αθλητές και τους προπονητές.

Θεωρεί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ως μη γινόμενη (τα σωματεία παραμένουν ως ήταν στις κατηγορίες στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022).

Για τα τμήματα που έχουν Πανελλήνιο ενδιαφέρον (παίδες – έφηβοι- κορασίδες – νεανίδες), το Δ.Σ. αποφάσισε τη διενέργεια Τουρνουά ειδικών συνθηκών, με μόνο σκοπό την ανάδειξη πρωταθλητή, προκειμένου να λάβει μέρος στην προκριματική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

Υπ’ αυτή την έννοια, παρακαλούνται τα σωματεία, να αποστείλουν στην Ένωση, δήλωση συμμετοχής, μέχρι τη Δεύτερα 17/5/2021 (καταληκτική ημερομηνία), προκειμένου να καταρτιστεί ο τρόπος διεξαγωγής των Τουρνουά ( ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων)».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Εγκαίνια και βράβευση με άρωμα… Ευρωμπάσκετ

Σε μία ωραία εκδήλωση που μεταξύ άλλων περιελάβανε και την βράβευση του αθλητή Μητσώνη για…