Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αταμάν: «Το μόνο που με νοιάζει είναι τι θα κάνει η ομάδα για την κούπα»

Αταμάν: «Το μόνο που με νοιάζει είναι τι θα κάνει η ομάδα για την κούπα»

Αταμάν

Η Εφές όπως και πριν δύο χρόνια είναι και φέτος στον τελικό της Ευρωλίγκας με τον Εργκίν Αταμάν να μην έχει στο μυαλό του τίποτα άλλο από το τι θα κάνουν οι παίκτες του για να πάρουν τον τίτλο. Παράλληλα, ο τεχνικός της Εφές αναφέρθηκε στους Τούρκους παίκτες που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην φετινή Εφές, αλλά και στις οικονομικές δυσκολίες που είχε η χρονιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

«Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο Final 4 έχουν την ίδια πίεση για τον τίτλο. Το ίδιο ισχύει και για εμάς από την πρώτη μέρα της σεζόν. Την προηγούμενη σεζόν αξίζαμε να βρεθούμε στο ψηλότερο επίπεδο, αλλά δεν διεξήχθη το Final 4. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του αξία ακόμη και στη regular season. Τα πάντα θα τα κρίνουν οι παίκτες, είναι δύο σπουδαίες ομάδες και όποια έχει την καλύτερη απόδοση θα πάρει τη νίκη. Δεν με ενδιαφέρει η ιστορία, εμένα με νοιάζει το τι θα κάνει η ομάδα να πάρουμε τον τίτλο.

Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι το παρόν και το μέλλον των παικτών κι όχι το παρελθόν. Βλέπω πως ο Σανλί παίζει τρομερά από το δεύτερο μισό και μετά. Στον χθεσινό ημιτελικό ήταν καθοριστικός και στις δύο άκρες του παρκέ. Νομίζω πως είναι παράδειγμα για τους νεαρούς Τούρκους μπασκετμπολίστες. Οι ομάδες μας έχουν στηριχθεί αρκετά στους ξένους, αλλά εδώ είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και με γηγενείς.

Βιώνουμε δύσκολες στιγμές και οικονομικά. Το μπάσκετ υπέφερε, αλλά τώρα θα παίξουμε τον τελικό. Η διοργάνωση είναι καλή, ίσως σε άλλο μέρος να μπορούσαν να υπήρχαν φίλαθλοι. Ας ελπίσουμε ότι είναι το τελευταίο Final 4 χωρίς κόσμο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…