Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ανοιχτά σήμερα μαγαζιά, σούπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα – Το ωράριο λειτουργίας

Ανοιχτά σήμερα μαγαζιά, σούπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα – Το ωράριο λειτουργίας

Όσοι καταναλωτές το επιθυμούν μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους σήμερα, Κυριακή 16 Μαΐου στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, στα καταστήματα αλλά και στα σούπερ μάρκετ, κάτι που θα συμβεί και την ερχόμενη Κυριακή 23 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει το άνοιγμα της αγοράς για το επόμενο διάστημα, επιτρέπεται κανονικά η λειτουργία των καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων Mall και των εκπτωτικών χωριών με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50τ.μ για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.

Η ΚΥΑ προβλέπει διευρυμένο ωράριο λειτουργίας έως τις 9 το βράδυ, και για τα καταστήματα τροφίμων έως τις 10:30.

Ειδικότερα τα καταστήματα που μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι τις 9 είναι τα mall, εκπτωτικά χωριά, τα shops in shop, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια.

Μέχρι τις 10:30 ανοιχτά μπορούν να είναι τα σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων.

Την ευκαιρία άδραξαν τα εμπορικά κέντρα που ανακοίνωσαν ότι θα λειτουργούν σήμερα από τις 11 το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ.

Επιπλέον τα σούπερ μάρκετ -τα οποία είναι ανοιχτά σήμερα και θ’ ανοίξουν και την ερχόμενη Κυριακή 23 Μαΐου- θα μπορούν και αυτά να λειτουργούν, προαιρετικά, τις καθημερινές με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 22:30.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το τέλος των μέτρων

Είναι σήμερα Τετάρτη, 23.06.2021, αλλά μοιάζει με… Παρασκευή, καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακ…