Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Στον ανακριτή το Μεγάλο Σάββατο Φουρθιώτης και… σία

Στον ανακριτή το Μεγάλο Σάββατο Φουρθιώτης και… σία

Ο γνωστός παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του για τις «σκηνοθετημένες» επιθέσεις θα παρουσιαστούν στις 9:30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν ένα αρκετά μεγάλο και σοβαρό κατηγορητήριο και αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξηγήσεις που θα δώσουν -κυρίως ο Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος αρνιόταν κατηγορηματικά ν’ ανοίξει το στόμα του στους αστυνομικούς δηλώνοντας ότι θα τα πει όλα στις δικαστικές αρχές παρουσία του δικηγόρου του.

Οι αναφορές των αστυνομικών συνοδών του

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές είναι οι απόρρητες αναφορές των αστυνομικών – συνοδών ασφαλείας του Μένιου Φουρθιώτη για τη συμπεριφορά του.

Στις αναφορές αυτές γίνεται λόγος για φραστικά επεισόδια, διαπληκτισμούς με υπαλλήλους εστίασης αλλά και παράλογες απαιτήσεις του παρουσιαστή.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2021 και μάλιστα με την ένδειξη απόρρητο, βάσει των αναφορών ατων αστυνομικών «υπάρχουν περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της ελληνικής αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολής τους».

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στο εν λόγω έγγραφο «σύμφωνα με τον επικεφαλής της συνοδευτικής ασφάλειας αλλά και του συνόλου των διατιθέμενων αστυνομικών, δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας του εν θέματι προσώπου για την κατ’εξαίρεση διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 156 του του Π.Δ. 141/91».

Μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί περιγράφουν στις αναφορές τους τα εξής:

  • Στις 08/09/2020 διαπληκτισμό του παρουσιαστή με υπάλληλο καταστήματος εστίασης παρουσία του αστυνομικού συνοδού λοιπών παρευρισκομένων ατόμων
  • Στις 24/12/2020 ο δημοσιογράφος διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του.
  • Στις 10/01/2021 ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται.
  • Στις 21/01/2021 ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδά του στο κανάλι.
  • Στις 23/01/2021 ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.
  • Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί παρότι απαγορεύεται. Επιπλέον, επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών και προφασιζόμενος ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη ήταν ανένδοτος.

  • Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.
  • Στις 17/03/2021 ζητάει να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος λόγους υγείας.
  • Στις 24/03/2021 απαιτεί από έναν εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε: «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».
  • Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

Επίσης σύμφωνα με τις αναφορές ο Μένιος Φουρθιώτης ζητούσε από τους αστυνομικούς συνοδούς του την επιβίβασή του στο υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο παρουσιαστής είχε υποβάλει δύο αναφορές για τη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων από τους αστυνομικούς συνοδούς του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Κλήρωση Τζόκερ (2528): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 6.800.000 ευρώ. Απόψε, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, στην…