Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Σπαζοκεφαλιά η χαλάρωση των μέτρων: «Κλείδωσε» για σχολεία, πότε οι τελικές αποφάσεις για Πάσχα

Σπαζοκεφαλιά η χαλάρωση των μέτρων: «Κλείδωσε» για σχολεία, πότε οι τελικές αποφάσεις για Πάσχα

df774cabf0f8a3265eef794f40d98e61 XL

Τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων σχεδιάζει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα φαίνεται πως έχει κλειδώσει το άνοιγμα των λυκείων με self test στις 12 Απριλίου. Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα. Συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, όπου αναμένεται να παρευρεθεί και η Νίκη Κεραμέως.

Στα επόμενα βήματα για την χαλάρωση των μέτρων προχωράει σταδιακά η κυβέρνηση όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr, καθώς μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου σειρά έχει η εκπαίδευση και συγκεκριμένα η επιστροφή των μαθητών Λυκείου στα θρανία.

Ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος τόνισε οτι κλείδωσε η επιστροφή των μαθητών στα λύκεια για τις 12 Απριλίου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα βρεθούν ξανά πίσω στα θρανία αφού πρώτα υποβληθούν σε self test, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στα ράφια των φαρμακείων.

Τα αποτελέσματα των τεστ θα καταχωρούνται σε ειδική πλατφόρμα του υπουργείου υγείας ενώ σε περίπτωση που υπάρξει τεστ θετικό στον κορωνοϊό τότε θα υπάρχει δωρεάν επανέλεγχος.

Οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των λυκείων αναμένονται μετά την συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αυτή την εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10 το πρωί, θα παρευρίσκεται και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μόνο και εφόσον διατηρηθούν τα μέτρα αυτοπροστασίας των πολιτών το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα συνεχιστεί, ενώ στις διευκρινίσεις που εξέδωσε η γενική γραμματεία εμπορίου, λύνονται οι σχετικές παρεξηγήσεις σχετικά με το πως μπορούν να λειτουργούν τα πολυκαταστήματα στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις το Πάσχα

Λίγες εβδομάδες μας χωρίζουν από το Πάσχα και ακόμα οι τελικές αποφάσεις, για την μετακίνηση πολιτών από νομό σε νόμο δεν έχουν παρθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Εάν λοιπόν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα ίσως επιτραπεί να κάνουμε Πάσχα στο χωριό χωρίς όμως ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και με την εστίαση κλειστή.

Πρόταση για μετακίνηση απο νομό σε νομό

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, τάχθηκε υπέρ της μετακίνησης από νομό σε νομό για το Πάσχα αλλά τόνισε πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε περιοχές που εμφανίζουν το ίδιο επιδημιολογικό φορτίο.

Όπως τόνισε θα μπορούσαν να ελευθερωθούν οι μετακινήσεις για όσους διαθέτουν δευτερεύουσα κατοικία και εξοχικά τονίζοντας πως κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι απολύτως λογικό αλλά και αναγκαίο καθώς θα βοηθήσει να αποσυμπιεστούν οι ανοιχτοί χώροι αστικών κέντρων.

«Σε αυτό μπορούμε να κινηθούμε. Δεν μπορούμε όμως να κινηθούμε όμως από κόκκινες περιοχές προς περιοχές με χαμηλότερα επιδημιολογικά φορτία ή προς τον τουρισμό που είχαμε κάθε Πάσχα στην πατρίδα μας γιατί θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα μετά», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…