Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ SMS 13033: Τέλος τα μηνύματα, πότε σταματούν

SMS 13033: Τέλος τα μηνύματα, πότε σταματούν

Ο κόσμος θα πρέπει να μετράει αντίστροφα για το άνοιγμα της εστίασης, η οποία θα σηκώσει… ρολά στις 4 Μαΐου, ενώ δέκα μέρες αργότερα έχει προγραμματιστεί και το άνοιγμα του τουρισμού. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα καταργηθεί η αποστολή SMS στο 13033, καθώς δεν θα χρειάζεται.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η εστίαση να ανοίξει πριν τον τουρισμό και γι΄αυτό τον λόγο, εάν το επιτρέψουν τα δεδομένα, η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους την Τρίτη του Πάσχα στις 4 Μαΐου, δηλαδή σε ακριβώς τρεις εβδομάδες από σήμερα. Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους και τους πελάτες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει μειωμένο ωράριο λειτουργίας.

Για τη φετινή τουριστική σεζόν αναμένονται ήδη από τον Μάιο να καταφθάσουν στη χώρα μας εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι θα κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες.

Μαζί με την κατάργηση του SMS στο 13033 αναμένεται να καταργηθεί και η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Άνοιγμα εστίασης: Ανοίγει η εστίαση πριν τον τουρισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, με τραπεζάκια έξω αναμένεται να ανοίξει και η εστίαση λίγο μετά το Πάσχα, αφού στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα της εστίασης να προηγηθεί του τουρισμού στα μέσα Μαΐου. Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους και τους πελάτες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει μειωμένο ωράριο λειτουργίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες -και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα- η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους την Τρίτη του Πάσχα στις 4 Μαΐου. Δηλαδή σε ακριβώς τρεις εβδομάδες από σήμερα. Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη για επιπλέον παραχώρηση εξωτερικού χώρου στα μαγαζιά της εστίασης. Σχετικά με το λιανεμπόριο, στις 19 Απριλίου η κυβέρνηση θα εισηγηθεί να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια, μόνο όμως για τους μαθητές Λυκείου.

Το Σάββατο στις 24 του μηνός, αναμένεται επίσης να αρθούν οι περιορισμοί για το λιανεμπόριο. Δηλαδή θα μπορούμε να ψωνίζουμε χωρίς click away και click in shop, αλλά πάντα με τα υπόλοιπα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, τα όρια ατόμων ανά τετραγωνικό κλπ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Άρση του lockdown: Μαζική απόδραση των Αθηναίων και από το λιμάνι του Πειραιά (pics)

«Ουρές» στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, δεν έλειψαν και τα προβλήματα. Στην Ελλάδα έφτασα…