Κεντρική Basket League Άρης Ραμπότας: “Υπήρχε πόλεμος του Βασιλακόπουλου στον Άρη…”

Ραμπότας: “Υπήρχε πόλεμος του Βασιλακόπουλου στον Άρη…”

rabotas jpg

Ένα από τα μέλη της Aυτοκρατορίας του Άρη, ο Γιώργος Ραμπότας, μίλησε για το ένδοξο παρελθόν, αλλά και το σήμερα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη και την είσοδο του στο Hall Of Fame:

Είναι ο άνθρωπος που πήρε Ευρωπαϊκό σαν παίκτης και σαν προπονητής, με πάρα πολλές συμμετοχές τόσα χρόνια, ήταν αρχηγός, ήταν ο άνθρωπος που καλούσε την Εθνική. Έστω και καθυστερημένα τον τίμησαν.

Για το δίδυμο Γκάλη-Γιαννάκη:

Ο Νίκος και ο Παναγιώτης ήταν οι επαγγελματίες της παλιάς κοπής. Αυτοί οι δύο παίκτες δεν κάθισαν ποτέ από πόνο ή τραυματισμό για να μην αγωνιστούν. Έχουμε τώρα την καινούργια κοπή που με το παραμικρό δεν παίζουν. Ο Γκάλης έπαιξε με σπασμένο χέρι, με σπασμένη μύτη. Ο Παναγιώτης ακόμη περισσότερο. Εγώ θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα ματς με την ΑΕΚ που ήταν να μην παίξει γιατί είχε μεγάλο πρόβλημα με το πόδι αλλά μπήκε και έπαιξε γιατί το χρειαζόταν η ομάδα. Αυτοί καθιέρωσαν τον επαγγελματισμό.

Για τον Άρη του 80′:

Ο Άρης δεν πήρε ούτε τα αυτονόητα. Ζητούσε έναν δεύτερο ξένο και δεν τον άφηναν να πάρει. Και δεν μπορούσε να πάρει έναν ξένο και να τον πληρώνει ακριβά για την Ευρωλίγκα. Αν είχε έναν ακόμη ξένο ίσως έπαιρνε και τα τρία φάιναλ φορ. Πλέον το πράγματα είναι διαφορετικά, ένας ξένος παίζει στον Παναθηναϊκό σήμερα και στον Προμηθέα αύριο.

Για το αν αισθάνεται ότι ο Άρης αδικήθηκε:

Δεν αισθάνομαι αδικημένος, αυτά που ζήσαμε εμείς δεν θα τα ζήσουν άλλοι, θα μπορούσε να έχει έναν Ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά αυτό που κάναμε ήταν μοναδικό.

Για την προπονητική πορεία του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Άρη:

Όταν ήρθε ο Παναγιώτης εγώ του είχα βρει ομάδα στο εξωτερικό. Κατέβηκα στην Αθήνα αλλά μου είπε ότι «εγώ με τον Άρη θέλω, με τον Άρη για να σπάσω το δίδυμο». Ήρθε για να τσαλακωθεί και ήρθε πιστεύοντας στον κόσμο του Άρη, πίστευε ότι ο κόσμος του Άρη μπορεί να κάνει την ανατροπή. Υπήρχε πόλεμος από τον Βασιλακόπουλο και κάποιοι από τους δικούς μας δεν τον θέλανε. Τον Άρη δεν χρειάζεται να τον πολεμάς, πολεμάει μόνος του τον εαυτό του. Ο Γιαννάκης έφυγε για να μην πέσει ο Άρης. Θυμάστε το παιχνίδι με την Λάρισα; Ήταν όλοι σίγουροι ότι με τον Γιαννάκη ο Βασιλακόπουλος θα κάνει τα πάντα για να χτυπήσει τον Άρη.

Για το αν μπορεί κάποτε να επιστρέψει ο Γιαννάκης:

Δεν ξέρω τώρα τι μπορεί να σκέφτεται ο Παναγιώτης. Από εκεί και πέρα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα που θα τον έβαζα και προπονητή. Πολλοί λένε ότι λείπει, αλλά το μπάσκετ δεν αλλάζει πολύ.

Για τον Άρη του σήμερα:

Δεν γίνεται με τα δεκάρικα, αυτό είναι ζητιανιές. Χρειάζεται προτάσεις, χρειάζεται λύσεις. Εγώ και προτάσεις μπορώ να κάνω και να βοηθήσω πρακτικά. Αλλά όχι από το ραδιόφωνο. Ο κόσμος του Άρη είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν γίνεται με την ίδια κασέτα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…