Κεντρική Basket League Άρης “Γεμάτη” η επόμενη μέρα

“Γεμάτη” η επόμενη μέρα

aris pale

H… δουλειά για την επόμενη σεζόν έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για τον Άρη. Οπως είχαμε αναφέρει, στο μυαλό είναι η άρση των ban καθώς και η εξασφάλιση του πιστοποιητικού για την νέα σεζόν. Ετσι, γίνονται συνεχώς επαφές για να επιτευχθούν συμφωνίες που αφορούν το οικονομικό και στα δύο ζητήματα. Σε ό,τι αφορά τα ban, έχει κλείσει θετικά η υπόθεση του Μπάκνερ και υπάρχουν διαπραγματεύσεις με την πλευρά των άλλων παικτών. Σίγουρα, στον Άρη θέλουν να κλείσουν το γρηγορότερο δυνατό συμφωνίες και να “φεύγουν” τα “αγκάθια” των ban. Θα πρέπει, όμως, να γίνει σαφές πως το όλο θέμα θα πάρει χρόνο.

Και προφανώς, η ΚΑΕ θα επιδιώξει να κάνει τις καλύτερες δυνατές συμφωνίες προς όφελος του Άρη. Το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες μέχρι στιγμής δεν έχουν ανταποκριθεί σε όσα άκουσαν, αυτό δεν σημαίνει πως τα ζητήματα αυτά δεν θα “κλείσουν”. Ολα είναι θέμα διαπραγματεύσεων… Η κάθε πλευρά θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό για εκείνη και είναι λογικό η ΚΑΕ να προσπαθήσει να κάνει deal τα οποία θα την “συμφέρουν” όσο το δυνατόν περισσότερο. Το ότι αναμένεται να “μπουν” νέα άτομα στην ομάδα προκειμένου να συνεισφέρουν οικονομικά, αυτό δεν σημαίνει πως η ΚΑΕ από τώρα θα πρέπει να ξοδέψει όσα… επιθυμεί η καθεμία πλευρά παίκτη. Χρόνος υπάρχει…

Τα στελέχη της ομάδας θα επιδιώξουν να βρεθεί η χρυσή τομή (για τα ban) για να “μπει” -επιτέλους- τέλος στην αναγκαστική επιλογή από μια περιορισμένη δεξαμενή παικτών, καθώς η πλευρά των καλαθοσφαιριστών συνεχώς εκμεταλλεύεται την απαγόρευση μεταγραφών προκειμένου να “καρπωθεί” μεγαλύτερα ποσά για τα συμβόλαια. Προφανώς, αν δεν υπήρχε η απαγόρευση μεταγραφών, κάποιοι παίκτες της σεζόν 2020-21 δεν θα επιλεγόταν για να αποτελέσουν καλαθοσφαιριστές του Άρη, ούτε θα παρέμεναν στην ομάδα κατά την διάρκεια της σεζόν και φυσικά σε ό,τι αφορά τους ξένους, οι οικονομικές συμφωνίες θα ήταν πολύ χαμηλότερες.

Από εκεί και πέρα, το ρόστερ αναμένεται να είναι τελείως αλλαγμένο από την στιγμή που επιτευχθεί η άρση των ban. Συμβόλαιο με την ΚΑΕ για την επόμενη χρονιά έχουν οι Διαμάντης Σλαφτσάκης, Γιάννης Σιδηροηλίας, Όμηρος Νετζήπογλου και Κυριάκος Πετανίδης. Για τον Δημήτρη Φλιώνη αναμένεται να γίνει κουβέντα σχετικά με την παραμονή του ενώ το κασέ του Γιάννη Κουζέλογλου -που συνεχίζει στην Ορτέζ- έχει ανέβει πολύ, πράγμα που σημαίνει πως η υπόθεση νέας συμφωνίας μαζί του (για την σεζόν 2021-22) είναι δύσκολη. Σε ό,τι αφορά τους ξένους, με εξαίρεση τον Μίλαν Μιλόσεβιτς, που σε κάποια ματς έδειξε διάθεση και πάθος παρά το πρόβλημα στον αχίλλειο, οι άλλοι ήταν κατώτεροι των προσδοκιών.

Σχετικά με το τωρινό ρόστερ, επίσης, υπάρχει το θέμα των συμφωνιών-διακανονισμών με τους παίκτες, ένα οικονομικό ζήτημα που πρέπει να προχωρήσει για τον φάκελο συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Το θέμα δουλεύεται εδώ και καιρό και θα συνεχιστεί να γίνεται αυτό για να “κλείσουν” όλες οι υποθέσεις. Για το ζήτημα του προπονητή, όλα είναι “ανοιχτά”, αφότου όμως πρώτα γίνει μια συζήτηση με τον Σάββα Καμπερίδη. Μια άλλη υπόθεση που βρίσκεται στο μυαλό, είναι αυτή του Παλέ. Οι άνθρωποι του Άρη περιμένουν εξελίξεις και η Πολιτεία θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για κάτι που… δικαιούται η ιστορία της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, βάσει της τεράστιας προσφοράς στο άθλημα, ο Άρης δίκαια ζητάει την παραχώρηση του γηπέδου. Οι “αρμόδιοι” του κράτους καλούνται να σταματήσουν να καθυστερούν…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…