Κεντρική Basket League Αγώνες Προμηθέας – ΑΕΚ 80-78: Τεράστια νίκη με… clutch Γκραντ

Προμηθέας – ΑΕΚ 80-78: Τεράστια νίκη με… clutch Γκραντ

grant promitheas scaled

Ο Προμηθέας πήρε πολύ μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 80-78 και πήρε σημαντικό προβάδισμα στην μάχη της τρίτης θέσης της Basket League. Οι Πατρινοί κυνηγούσαν στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο ο Τζέριαν Γκραντ πήρε το… όπλο του στα τελευταία λεπτά και με συνεχόμενους πόντους και buzzer beater στην εκπνοή χάρισε την νίκη στην ομάδα του.

Ο Προμηθέας ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 7-2 με βολές του Λούντζη στο τρίτο λεπτό με την ΑΕΚ να καταφέρνει να ισοφαρίσει λίγο αργότερα με καλάθι του Μορέιρα και τρίποντο του Μωραϊτη (9-9). Στην συνέχεια το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να είναι συνεχείς και την ΑΕΚ να κλείνει το δεκάλεπτο προηγούμενη με τρεις πόντους μετά από καλάθι του Χρυσικόπουλου (15-18).

Η ΑΕΚ διεύρυνε το σερί της στο 10-0 στην δεύτερη περίοδο καταφέρνοντας να ξεφύγει με 8 πόντους (15-23) με τρίποντο του Ματσιούλις. Ο Προμηθέας κατάφερε αργά και σταθερά να μειώσει την διαφορά, με τον Αγραβάνη να ευστοχεί σε τρίποντο και να κάνει το παιχνίδι μιας κατοχής (30-33). Η ΑΕΚ διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και πήγε στα αποδυτήρια όντας μπροστά με ένα καλάθι (33-35).

Με νέο σερί 6-0 στο ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει ξανά την διαφορά στην μέγιστη τιμή των 8 πόντων (33-41), με τον Προμηθέα να απαντά με έμμεσο τρίποντο του Αγκμπελέσε (36-41). O Προμηθέα κατάφερε να μειώσει ξανά στον πόντο με τρίποντο του Γιαννόπουλου και συνεχόμενες βολές (44-45), με την ΑΕΚ να απαντά με εντυπωσιακό κάρφωμα του Μόουζες και βολές του Λάνγκφορντ (44-48).

Ο Προμηθέας ανέβασε την απόδοση του στην συνέχεια και κατάφερε μετά από πολύ ώρα να προηγηθεί με βολές του Λούντζη (52-50), με την ΑΕΚ να περνάει ξανά μπροστά λίγο αργότερα με καλάθι του Λάνγκφορντ (53-55). Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου με την ΑΕΚ να έχει το προβάδισμα για ένα καλάθι (56-58).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην τέταρτη περίοδο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ και την ΑΕΚ να διατηρεί προβάδισμα μιας με δύο κατοχών. H AEK κατάφερε να ξεφύγει με 7 πόντους με καλάθια των Μορέιρα και Λάνγκφορντ (63-70) πέντε λεπτά πριν το τέλος, με τον Προμηθέα να μειώνει και πάλι στο καλάθι με συνεχόμενους πόντους του Γκραντ δυόμισι λεπτά πριν το τέλος (70-72). Η ΑΕΚ έκανε το 72-75 με βολές του Μορέιρα, ωστόσο ο Τζέριαν Γκραντ και ο Δημήτρης Αγραβάνης με τρίποντα έβαλαν τον Προμηθέα μπροστά μετά από πάρα πολύ ώρα (75-78). Η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει με μεγάλο τρίποντο του Ματσιούλις, με τον Γκραντ να χαρίζει την νίκη στον Προμηθέα με buzzer beater σουτ από μέση απόσταση (80-78).

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 33-35, 56-58, 80-78

1 8 2 5

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…