Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Περιστέρι: Το μεγαλύτερο σερί του στη σεζόν

Περιστέρι: Το μεγαλύτερο σερί του στη σεζόν

peristeri larisa mantzarhs scaled

Τη νίκη που χρειαζόταν προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 6η θέση της κανονικής περιόδου σημείωσε το Περιστέρι επί της Λάρισας Bread Factory. Το έργο του απλοποίησε ένα σερί μέσα από το οποίο όχι μόνο τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι, αλλά σημείωσε και νέο ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League. Οι «κυανοκίτρινοι» μέτρησαν 22 αναπάντητους πόντους στο μεγαλύτερο σερί της περιόδου, αφού κατέρριψαν το ρεκόρ των 18 συνεχόμενων πόντων που είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα το Περιστέρι μετέτρεψε το 33-35 του 17:44 στο 55-35 στο 25:57 με ένα σερί 22-0. Το προηγούμενο μεγαλύτερο σερί του φετινού Πρωταθλήματος ήταν το 18-0 που είχε κάνει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την περασμένη Τρίτη κόντρα στον Ηρακλή.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Μάρβιν Τζόουνς δεν είχε ξεπεράσει τις τρεις ασίστ σε κάποιο από τα προηγούμενα 44 παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League και σήμερα μοίρασε πέντε, σημειώνοντας νέο ρεκόρ καριέρας. Αμερικανός φόργουορντ είχε τρεις στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2017-18 (Κολοσσός-Ρέθυμνο) και φέτος στη 12η αγωνιστική (Κολοσσός-Περιστέρι).

*Ο Τρε ΜακΛίν ήταν ένας από τους κορυφαίους του Περιστερίου στο σημερινό παιχνίδι, το οποίο τελείωσε με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ για να φτάσει για πρώτη φορά σε double-double. Ο Αμερικανός σημείωσε το 50ό double-double του φετινού Πρωταθλήματος με πόντους και ριμπάουντ ενώ έγινε ο δεύτερος παίκτης του Περιστερίου που φτάνει σε τέτοια επίδοση αφού είχε δύο ο Μάρβιν Τζόουνς. Με τρεις επιδόσεις double-double το Περιστέρι έφυγε από την τελευταία θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας σε αυτήν τον ΠΑΟΚ με δύο.

*Με τις τρεις ασίστ που μοίρασε σήμερα, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έγινε ο 14ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τις 800.

*Το παιχνίδι με τη Λάρισα Bread Factory ήταν το 200ό του Γάιου Σκορδίλη στη Stoiximan Basket League.

*Με τα δύο λάθη που έκανε σήμερα, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έφτασε τα 400 σε 311 αγώνες στην κατηγορία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Κασελάκης: «Πρέπει να απολαύσουμε το Final 4 και να παίξουμε σκληρά»

Στη σημασία της πρόκρισης του Περιστεριού στο Final Fur του BCL αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Κασε…