Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Περιστέρι: Ο Μάντζαρης 13ος πασέρ της Basket League

Περιστέρι: Ο Μάντζαρης 13ος πασέρ της Basket League

mantzaris perister

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε δύο ασίστ στη νίκη του Περιστερίου επί του Άρη που ήταν αρκετές για να τον οδηγήσουν σε μία προσπέραση και στην αναρρίχηση του στη λίστα των κορυφαίων πασέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο έμπειρος γκαρντ έφτασε χθες τις 803 ασίστ καριέρας στη Stoiximan Basket League και έγινε ο 13ος της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον Μίλαν Τόμιτς που είχε 80.

Ο Μάντζαρης έφτασε τις 803 ασίστ στο 302ο παιχνίδι του στην κατηγορία, με το οποίο ξεπέρασε τον Μάικ Μπατίστ και έγινε ο 48ος της σχετικής λίστας. Ο Τόμιτς από την πλευρά του είχε 802 ασίστ σε 385 αγώνες.

Κατά τα άλλα…

*Η χθεσινή ήταν η 50ή νίκη του Σωτήρη Μανωλόπουλου στους πάγκους της Stoiximan Basket League. Χρειάστηκε 91 αγώνες για να το καταφέρει, μετρώντας επτά νίκες στον πάγκο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, 14 σε εκείνον της ΑΕΚ, 25 με τον Ήφαιστο και τέσσερις με το Περιστέρι.

*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έφτασε τον Γιάννη Γιαννούλη στην 43η θέση της λίστας των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στη Stoiximan Basket League έχοντας αμφότεροι από 311.

*Με τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε χθες, ο Μάρβιν Τζόουνς ξεπέρασε τα 300 σε 46 αγώνες στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Το Περιστέρι θα είναι παρών στα πλέι οφ όπως και το 2019 και συνολικά για 15η φορά στην ιστορία του στη Stoiximan Basket League. Ο πρώτος αγώνας της σειράς με τον Προμηθέα θα είναι ο 80ός του σε αυτή τη διαδικασία και σε επίπεδο επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

*Οι «κυανοκίτρινοι» έκλεισαν την κανονική περίοδο με ισορροπημένο ρεκόρ αποτελεσμάτων (11-11) κάτι που έκαναν για τρίτη φορά στην ιστορία τους στην κατηγορία μετά το 13-13 που είχαν στις σεζόν 1997-98 και 2003-04.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Σπανούλης: «Ένα επίτευγμα που δεν το συναντάς συχνά»

Στην έως τώρα πορεία του Περιστερίου αναφέρθηκε ο Βασίλης Σπανούλης. Μετά την εκτός έδρας …