Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πασκουάλ: «Πολύ δυνατή ανάμνηση το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ»

Πασκουάλ: «Πολύ δυνατή ανάμνηση το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ»

Πασκουάλ

Καλεσμένος της εκπομπής «Τζάμπολ» της ΕΡΤ ήταν ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για την δυνατότερη ανάμνηση του από την Ελλάδα ξεχώρισε το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Ο Ισπανός κόουτς αναφέρθηκε στην φετινή πολύ καλή πορεία της Ζενίτ, αλλά και την σειρά με την πρώην ομάδα του, την Μπαρτσελόνα. Παράλληλα, ο Τσάβι Πασκουάλ δεν απάντησε ξεκάθαρα στο δίλλημα Καλάθης ή Πάνγκος, ενώ σε ερώτηση για το ποιόν θα ήθελε στην Ζενίτ διάλεξε τον Διαμαντίδη.

Για την πρώτη συμμετοχή της Ζενίτ στα play-offs, ενώ πέρσι ήταν τελευταία : «Δεν είναι θαύμα, αλλά ήταν κάτι υπέροχο, ιδίως φέτος που χρειάστηκαν 20 νίκες για να μπούμε στην πρώτη οχτάδα. Σημαίνει πολλά για εμάς που είχαμε το ίδιο ρεκόρ με τη Φενέρ τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε αυτά τα 34 παιχνίδια ήμασταν ανταγωνιστικοί με όλους».

Για το μερίδιο επιτυχίας του Μάνου Παπαδόπουλου και του Διαμαντή Παναγιωτόπουλου: «Ο Μάνος βοήθησε πολύ. Ήταν υπέροχο που δούλεψα ξανά μαζί του. Και ο Διαμαντής είναι πολύ καλός assistan, με βοήθησε πολύ στο κοουτσάρισμα».

Για το αν του λείπει η Ελλάδα: «Φυσικά μου λείπει η Ελλάδα και ο κόσμος. Ένας μέρος της καρδιάς μου είναι στην Ελλάδα. Τώρα είμαι στην Αγία Πετρούπολη. Νιώθω πολύ άνετα με την ομάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον οργανισμό».

Για την πιο δυνατή ανάμνηση από τον Παναθηναϊκό: «Έχω καλές αναμνήσεις. Πρώτα το Κύπελλο, μετά το πρωτάθλημα που πήραμε στο ΣΕΦ και το πως το πανηγύρισε ο κόσμος, που μας περίμενε στο ΟΑΚΑ. Ήμασταν άτυχοι στα play-offs της Euroleague, πέσαμε με τον τελικό νικητή (σσ. Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε). Αν έπρεπε να διαλέξω μια στιγμή θα ήταν το πρώτο πρωτάθλημα».

Για το πως αισθάνεται που θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, τη Μπαρτσελόνα: «Δεν είναι ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή. Έχω φύγει από το 2016, έχουν περάσει τα χρόνια, έχω παίξει πολλές φορές ενάντια στη Μπάρτσα. Ξέρω πόσο καλή ομάδα είναι».

Αν βοηθάει που η Ζενίτ δεν είναι το φαβορί: «Πάντα είναι καλό να είσαι το αουτσάιντερ».

Κέβιν Πάνγκος ή Νικ Καλάθης: «Έχω δουλέψει με τον Νικ και ήταν υπέροχα χρόνια. Την τελευταία σεζόν είχε κάποια προβλήματα φυσικής κατάστασης και δεν έπαιζε στο 100% των δυνατοτήτων του. Είμαι τυχερός που τώρα είμαι με τον Πάνγκος. Ήμασταν τυχεροί που τον υπογράψαμε και τον έχουμε ως ηγέτη. Είναι εκπληκτικό το πόσο έχει βελτιώσει το τακτικό του παιχνίδι. Το τελευταίο διάστημα ήταν στους 15 καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη».

Για το κίνητρο σε αυτή τη σειρά: «Πάντα υπάρχει κίνητρο σε αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να το διασκεδάσουμε και να παίξουμε όπως όλη τη χρονιά, με σοβαρότητα στην άμυνα. Δεν έχουμε την εμπειρία, μόνο 3 παίκτες έχουν βρεθεί ξανά στα play-offs».

Για το ποιον παίκτη θα έπαιρνε στη Ζενίτ αν είχε τη δυνατότητα: «Τον Διαμαντίδη. Είναι πολύ εύκολο να απαντήσω σε μια τέτοια απάντηση».

Για το αν την επόμενη χρονιά η Ζενίτ θα πάρει την μία wild-card και για τη σύγκριση που γίνεται ανάμεσα στην Euroleague και την European Super League που δημιουργείται στο ποδόσφαιρο: «Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για την wild-card. Όλες οι ομάδες θέλουν να είναι στην Euroleague και εμείς προσπαθούμε να το πετύχουμε. Aν το δούμε από την πλευρά του θεατή, ένας οπαδός στην Ελλάδα μπορεί να πάει στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ και να δει τις κορυφαίες ομάδες.».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σφαιρόπουλος: «Παρά τις απουσίες μας, ελάτε να μας στηρίξετε»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός, Γιάννης Σφαιρόπο…