Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Παπανικολάου: «Άμεση επανεκκίνηση του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού»

Παπανικολάου: «Άμεση επανεκκίνηση του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού»

Την άμεση επανεκκίνηση του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού ζήτησε ο Άγγελος Παπανικολάου. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σημείωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο της μη επανέναρξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αν βγει πρόεδρος θα γίνουν κανονικά τα πανελλήνια πρωταθλήματα των μικρών αθλητών, προκειμένου να μην χάσουν την πριμοδότηση στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Αναλυτικά:

«Δεδομένης της επιστροφής στην κανονικότητα και των πρόσφατων ανακοινώσεων του σταδιακού ανοίγματος τόσο της εκπαίδευσης όσο και της αγοράς, δεν αντιλαμβανόμαστε το λόγο για τον οποίο ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός παραμένει σχεδόν επτά μήνες ερμητικά κλειστός. Πολλώ δε μάλλον, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί εξαιρείται από τις ανακοινώσεις.

Γνωρίζοντας τις επικρατούσες συνθήκες και αντιλαμβανόμενοι πλήρως το ιερό χρέος και καθήκον ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων, ιδιαίτερα των ηλικιακών κατηγοριών που οδηγούν στην πριμοδότηση των αθλητών, έχουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Ζητούμε από την Πολιτεία και την Γ.Γ.Α. να προβεί στην άμεση ανακοίνωση για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων ανά τη χώρα. Πρωταθλήματα που διοργανώνονται, είτε από την Ομοσπονδία, είτε από τις Ενώσεις αυτής.

Υπερασπιζόμαστε με σθένος το δικαίωμα κάθε νεαρού αθλητή στο όνειρο και εν προκειμένω, την μη απώλεια της πριμοδότησης για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Επισημαίνω με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο ότι, εφόσον εκλεγώ στην Προεδρία της Ε.Ο.Κ. θα διεξαχθούν απρόσκοπτα και θα ολοκληρωθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα Μπάσκετ.

Όπως, άλλωστε, διεξήχθησαν και το περασμένο καλοκαίρι με άκρως ομαλό τρόπο. Ειδικότερα τη δεδομένη χρονική στιγμή κατά την οποία χρησιμοποιούνται τα self test και έχει δημιουργηθεί ένα αυστηρό πρωτόκολλο.

Αντί επιλόγου θα ήθελα να σας αναφέρω ότι υπό την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του Ε.Ο.Δ.Υ. έχω προβεί εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν ομαλά τα πρωταθλήματα Μπάσκετ. Πλέον, τον τελικό λόγο έχουν η Πολιτεία και η Γ.Γ.Α.».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Λιόλιος: «Ο Ιτούδης θα μας ενώσει όλους»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος σε δηλώσεις του μετά την «πρώτη» προπόνηση της Εθνικής εξέφρασε την πίσ…