Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με την Synergy Sports

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με την Synergy Sports

pao15 jpg

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με την Synergy Sports, για την ανάλυση δεδομένων και την ανάπτυξη μιας αυτοματοποιημένης τεχνολογίας προκειμένου να βοηθήσει τους προπονητές και την εξέλιξη των αθλητών.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την επέκταση της συνεργασίας της με την εταιρεία Synergy Sports για την ανάλυση δεδομένων και την ανάπτυξη μιας αυτοματοποιημένης τεχνολογίας προκειμένου να βοηθήσει τους προπονητές και την εξέλιξη των αθλητών.

Δεδομένου πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, το προπονητικό της επιτελείο αναζητά πάντα περισσότερα εργαλεία στην προσπάθειά του να χτίζει στρατηγικές, να εντοπίζει αθλητές, να κάνει scouting των αντιπάλων και να διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των προπονήσεων.

Έχοντας πάντοτε αυτό κατά νου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με την Synergy Sports. Η ομάδα χρησιμοποιεί επιτυχώς τις υπηρεσίες καθοδήγησης και ανάλυσης δεδομένων της Synergy Sports για αρκετά χρόνια, κερδίζοντας τα τρία τελευταία ελληνικά πρωταθλήματα.

Ένα σημαντικό στοιχείο της διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών είναι ότι το «Synergy Sports’ Automated Capture System» θα εγκατασταθεί στο OAKA. Αυτό θα επιτρέψει την καταγραφή των προπονήσεων της και την απλοποιημένη ανάλυσή τους από το προπονητικό επιτελείο της ομάδας, με πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στο βίντεο μέσω iPad, ώστε να επιτρέπεται η αλληλεπίδραση των παικτών και η άμεση καθοδήγησή τους με παραδείγματα μέσω βίντεο.

Ο CEO της Synergy Sports, Μαρκ Σίλβερ δήλωσε σχετικά με αυτή τη συνεργασία: «Στη Synergy Sports, είμαστε υπερήφανοι για τις κορυφαίες ομάδες και πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο ιστορικές ομάδες, με απίστευτα πλούσια ιστορία και νοοτροπία νικητή. Ο συνδυασμός της ανάλυσης δεδομένων και στοιχείων της Synergy Sports με τις αυτοματοποιημένες κάμερές παρέχει ένα ισχυρό σύνολο εργαλείων που θα έχει στη διάθεσή του το προπονητικό επιτελείο της ομάδας».

Ο Partnerships Director της Synergy Sports, Άλισταϊρ Κεμπ τόνισε από την πλευρά του: «Το γεγονός ότι μια ομάδα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ όχι μόνο ανανεώνει τη συνεργασία της μαζί μας, αλλά επεκτείνει το φάσμα των υπηρεσιών που παρέχουμε, αποδεικνύει περίτρανα την εμπιστοσύνη της στη Synergy Sports».

Από μέρους του, ο Sports Director της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Νίκος Παππάς δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας και της δέσμευσής μας να βελτιώσουμε την ποιότητα της προπόνησης και να εμπλουτίσουμε το σύνολο των εργαλείων του scouting μας, υιοθετούμε νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στις καθημερινές δραστηριότητες της ομάδας μας. Γι’ αυτό και είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επέκταση της συνεργασίας μας με τη Synergy Sports. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα νέα καινοτόμα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρει η Synergy Sports στο προπονητικό μας επιτελείο, θα πληρούν τα πρότυπά τους και θα τους παρέχουν επιπλέον, πρωτοποριακούς τρόπους για την αποτελεσματική εκτέλεση των προπονήσεων, των παιχνιδιών και των δραστηριοτήτων της ανάλυσης του scouting».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…