Κεντρική Elite League Ο ταλαντούχος Μάνος Κοντούδης βγήκε μπροστά

Ο ταλαντούχος Μάνος Κοντούδης βγήκε μπροστά

panerithraikos

Το πρωτάθλημα της Α2 ξεκίνησε ύστερα από πολύμηνη διακοπή, με τον Πανερυθραϊκό να καταφέρνει να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο διπλό στην πρεμιέρα του στη… νέα εποχή της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας.

Η ομάδα του κόουτς Χουχουλή, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Παππά και Γιαουρτόγλου, επικράτησε του Αμύντα με 73-58, με τον Μάνο Κοντούδη να αποτελεί τον παίκτη που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα πάνω του. Ο 19χρονος γκαρντ κάλυψε και με το παραπάνω το κενό που υπήρχε στην περιφέρεια του Πανερυθραϊκού λόγω των απουσιών, δείχνοντας το πλούσιο ταλέντο του.

Πάτησε παρκέ για 22 λεπτά και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 15 πόντους (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5/5 βολές), 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 τάπα, αποτελώντας τον πολυτιμότερο παίκτη των νικητών.

Ο Κοντούδης είναι γιος του θρύλου του Πανερυθραϊκού, Στέλιου Κοντούδη. Βρίσκεται από παιδί στην ομάδα της Νέας Ερυθραίας και τα κατορθώματά του δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επένδυσε στον ταλαντούχο γκαρντ και εκείνος το 2016 άνοιξε τα φτερά του για να φορέσει το τριφύλλι στο στήθος.

Στον Παναθηναϊκό πανηγύρισε  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων το 2018, ενώ συμμετείχε και στην ανδρική ομάδα του τριφυλλιού, τόσο στην προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ, όσο και σε διεθνή Τουρνουά, «γράφοντας» και τις πρώτες του συμμετοχές, σε επίπεδο ανδρών, με τον «Εξάστερο».

Ο Κοντούδης είναι διεθνής με τις Εθνικές Εφήβων (U18) και Παίδων (U16) κι έδειξε για ακόμα μία φορά ότι το μέλλον του ανήκει.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…