Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο Ρογκαβόπουλος και το κόκκινο χαλί [vid]

Ο Ρογκαβόπουλος και το κόκκινο χαλί [vid]

rogkavopoulos jpg

Το μπάσκετ είναι… παιχνίδι λαθών κι η ΑΕΚ έκανε το μεγαλύτερο από τα λάθη, που θα μπορούσε να κάνει φέτος, οδηγώντας με τη στάση της ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ στην πόρτα της εξόδου. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ενεργοποίησε τη διαδικασία αποδέσμευσής του (δείτε εδώ), γεγονός που άλλαξε τα δεδομένα στον Ολυμπιακό!

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν διάθεση να εμπλακούν στα… εσωτερικά της «Ένωσης» και να κάνουν οποιαδήποτε συζήτηση, ή κρούση σε παίκτη, ο οποίος δεν ήταν ελεύθερος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνώριζαν το ταλέντο του Ρογκαβόπουλου και δεν τον ήθελαν στην ομάδα. Από τη στιγμή που τα δεδομένα αλλάζουν κι ο νεαρός διεθνής θα βγάλει από πάνω του το «κιτρινόμαυρο» συμβόλαιο, στρώνουν… κόκκινο χαλί στο λιμάνι για να τον υποδεχθούν.

Στον Ολυμπιακό είναι σταθερή η τάση για ανανέωση των ελληνικών κυττάρων, με παίκτες πρώτης γραμμής. Ο Ρογκαβόπουλος συνδυάζει τα πάντα, γι’ αυτό και μπαίνει το όνομά του στην κορυφή της λίστας των παικτών, που ενδιαφέρουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Δεν είναι τόσο… άγουρος, όσο ο Μαντζούκας, άρα δεν πρόκειται περί ενός project μελλοντικής απόδοσης, αλλά περί ενός παίκτη, που μπορεί άμεσα να υπολογιστεί στο ρόστερ.

Σε ηλικία 20 χρονών έχει τον σωματότυπο, το ταλέντο και κυρίως την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, για να σταθεί σε ένα απαιτητικό ρόστερ και να διεκδικήσει θέση και χρόνο. Αν οι «ερυθρόλευκοι» τον αποκτήσουν, θα έχουν μια ισχυρή βάση Ελλήνων παικτών σε καλή μπασκετική ηλικία (στα 28 ο Λαρεντζάκης, στα 26 ο Βεζένκοφ, στα 24 ο Χαραλαμπόπουλος, στα 19 ο Νικολαΐδης), που μπορούν να πάρουν τα κλειδιά από τους μεγαλύτερους Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Σλούκα.

Ο Ρογκαβόπουλος ενδιαφέρει περισσότερο από τον Νίκο Χουγκάζ τον Ολυμπιακό, γιατί είναι πιο έτοιμος. Επίσης, οι «κόκκινοι» έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με τους «πράσινους», καθώς εκεί υπάρχει συνωστισμός με Χεζόνια, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Μαντζούκα. Ακόμα κι αν κάποιος δεν συνεχίσει, δύσκολα θα υπάρξει χώρος για τον νεαρό, κάτι που φαίνεται κι από τη μηδενική συμμετοχή του πρώην παίκτη του Προμηθέα.

Βεβαίως, ενδέχεται να υπάρξουν προτάσεις κι από ομάδες του εξωτερικού, όμως στον Ολυμπιακό έχουν το αβαντάζ ότι μπορούν να κινηθούν από μεθαύριο, καθώς ολοκληρώνονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, ξεκινά το χτίσιμο κι η… μεταβατική περίοδος, οπότε μπορούν πρώτοι να χτυπήσουν την πόρτα του νεαρού παίκτη, ο οποίος -από τη στιγμή που θα μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ- έχει την άνεση να μετακινηθεί άμεσα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…