Κεντρική NBA Ο Μάικ Τζέιμς, ο Μεσίνα και το… e-mail

Ο Μάικ Τζέιμς, ο Μεσίνα και το… e-mail

8fb5198f mike james

Ο Μάικ Τζέιμς είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα την φετινή σεζόν, από τις κόντρες του με τον Δημήτρη Ιτούδη και γενικότερα την προβληματική συμπεριφορά του. Μετά το ντεμπούτο του με τους Νετς, ο βραχύσωμος γκαρντ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε ένα e-mail που έλαβε προ διετίας από τον Έτορε Μεσίνα, με το οποίο ενημερώθηκε ότι αποχωρεί από την Αρμάνι Μιλάνο.

Στο e-mail ο τεχνικός της Αρμάνι παραδέχεται το αστείρευτο ταλέντο του Μάικ Τζέιμς, ωστόσο αποδίδει την απόφαση του στην προβληματική συμπεριφορά του Αμερικανού. Μάλιστα, τονίζει ότι είχε επαφές με ανθρώπους από τον Παναθηναϊκό, τους Σανς αλλά και προπονητές του από το γυμνάσιο, επαφές οι οποίες ενίσχυσαν την άποψη του.

Αναλυτικά:

«Ως ένδειξη σεβασμού, θέλω να σου γνωστοποιήσω προσωπικά την απόφασή μου: μετά από επιλογή μου, δεν θα έχεις ρόλο στην ομάδα την επόμενη σεζόν. Έχεις τον απόλυτο σεβασμό μου για το ταλέντο σου, αλλά με ανησυχεί ιδιαίτερα η σειρά παραβιάσεων του κανονισμού της ομάδας που είχες την περασμένη σεζόν.

Σε ρώτησα ρητά αν πιστεύεις ότι μπορείς να εγγυηθείς ότι θα τηρήσεις τον εσωτερικό κανονισμό εντός και εκτός του γηπέδου από εδώ και πέρα: δεν είχα ποτέ μια πλήρη προφορική δέσμευση ως προς αυτό. Το γεγονός ότι κανείς στην ομάδα, σε οποιοδήποτε επίπεδο, δεν σου επέβαλε πρόστιμο για τη συμπεριφορά σου, είναι εντελώς άσχετο για μένα. Μετά τις τηλεφωνικές μας συνομιλίες, μίλησα με μέλη του Παναθηναϊκού, των Phoenix Suns, ακόμη και τους προπονητές στο Γυμνάσιο.

Αυτές οι συνομιλίες ενίσχυσαν τις πεποιθήσεις μου: Πιστεύω ότι, παρά το απίστευτο ταλέντο σου, σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να παραβιάσεις τους κανόνες και να γίνεις πρόβλημα για την ομάδα, παρά πλεονέκτημα. Δεν είμαι πρόθυμος να αναλάβω το ρίσκο αυτές οι συμπεριφορές να συμβούν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αν το κάνω ίσως χρειαστεί να πάρω ακραία μέτρα όταν πια θα είναι αργά. Και αυτό θα ήταν άδικο για την ομάδα, τους ιδιοκτήτες και τους οπαδούς της Αρμάνι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…