Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Νωρίτερα φέτος η Ανάσταση

Νωρίτερα φέτος η Ανάσταση

τάματα

Νωρίτερα φέτος θα γίνει η Ανάσταση σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika.gr. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για το Πάσχα και την λειτουργία των εκκλησιών.

Ανάσταση νωρίτερα, φαίνεται πως θα κάνουν φέτος οι πιστοί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των έκτακτων συνθηκών δεν θα γίνει τα μεσάνυχτα, εντός του ωραρίου κυκλοφορίας.

Μάλιστα, η Ανάσταση θα γίνει στις εκκλησίες, στον προαύλιο χώρο και πάντα με περιορισμένο αριθμό πιστών.

Νωρίτερα θα γίνουν και όλες οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η εκκλησία φαίνεται πως δίνει το πράσινο φως καθώς δεν υπάρχει δογματικό θέμα, καθώς νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα.

«Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον ναό», διασαφήνισε ο Αρχιεπίσκοπος σε δημοσιογράφους και συμπλήρωσε ότι «το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε (σ.σ. στο χωριό) και δεν μας αφήνουνε αλλά και το ότι οι κάτοικοι ιδίως των νησιών φοβούνται την επιδρομή προς τα εκεί, για τη διασπορά του κορονοϊού, ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος» εκτίμησε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας. Βρήκαμε μία λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό, ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα, με περισσότερη ελευθερία», τόνισε επίσης ο Αρχιεπισκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν υπήρξε κοινός τόπος με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο είχε σύντομη συνομιλία στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή μετά και τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Τι ζητά η Ιερά Σύνοδος για το Πάσχα

Η Ιερά Σύνοδος με επιστολή της στην υπουργό Παιδείας ζήτησε να διπλασιαστεί ο αριθμός των πιστών στους μεγάλους ναούς. Επίσης σημειώνουν πως θα πρέπει να αλλάξει και η ώρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθώς οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας ολοκληρώνονται μετά τις 9 το βράδυ και κυρίως το βράδυ της Ανάστασης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε επισημαίνεται ότι «εξαιρετικώς την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, το Σάββατο 24 Απριλίου και την Κυριακή 25 Απριλίου 2021, σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ) κάθε δόγματος και θρησκείας τηρείται η αναλογία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 20 άτομα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Θετικά νέα για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη

Υπό έλεγχο το πρόβλημα υγείας του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ύστερα από τα χθεσινά ανησυχητικά …