Κεντρική Basket League Μπόμπαν Γιάνκοβιτς: Όταν «συγκλόνισε» την Ελλάδα [vid]

Μπόμπαν Γιάνκοβιτς: Όταν «συγκλόνισε» την Ελλάδα [vid]

boban jankovic

Σαν σήμερα (28/04) πριν από 28 χρόνια ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς «πάγωσε» όλους της φιλάθλους στην Ελλάδα και όχι μόνο. Ο άλλοτε παίκτης του Πανιωνίου σε μία στιγμή έντασης σε ματς με τον Παναθηναϊκό πήρε φόρα και χτύπησε το κεφάλι του στην μπασκέτα.

Στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς με τον Παναθηναϊκό κι ενώ έμεναν 6,30′ για τη λήξη του αγώνα, προέβη στην τραγική στιγμή. Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς χρεώθηκε με πέμπτο φάουλ και λόγω του εκνευρισμού του χτύπησε το κεφάλι του στην μπασκέτα. Τότε, δεν υπήρχαν προστατευτικά στις μπασκέτες.

Αμέσως άρχισε να αιμορραγεί και όλο το ιατρικό τιμ έπεσε πάνω του. «Γιατρέ βοήθησέ με. Δεν νιώθω τα χέρια μου και τα πόδια μου…», ψέλλιζε ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς. Όσοι ήταν στο κλειστό και παρακολουθούσαν το ματς είχαν «παγώσει» και είχαν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου η διάγνωση ήταν: «Διατομή του πέμπτου αυχενικού, τομή νωτιαίου μυελού». Ο 30χρονος τότε καλαθοσφαιριστής κατάφερε να μείνει στη ζωή ύστερα από πολλές επεμβάσεις, αλλά αναγκάστηκε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς έφυγε από τη ζωή το 2006.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…