Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Μένιος Φουρθιώτης: Επιμένει να κρατάει το στόμα του κλειστό

Μένιος Φουρθιώτης: Επιμένει να κρατάει το στόμα του κλειστό

Ο γνωστός παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης αρνείται πεισματικά να μιλήσει δηλώνοντας ότι θα απολογηθεί στις δικαστικές αρχές με τον δικηγόρο του.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, οι δύο συγκατηγορούμενοί του για την υπόθεση των «σκηνοθετημένων επιθέσεων» στο σπίτι του γνωστού παρουσιαστή, δήλωσαν πως αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται και πως οι ίδιοι ουσιαστικά δούλευαν για τη φύλαξη του παρουσιαστή τις τελευταίες μέρες. Επιπλέον υποστηρίζουν πως δεν έχουν καμία εμπλοκή ούτε με τις επιθέσεις έξω από το σπίτι, ούτε με τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών. Αρνούνται παράλληλα ότι έχουν κάνει οποιαδήποτε πράξη σε βάρος δημοσιογράφου.

«Μας έλεγε πως αποπειράθηκε να τον σκοτώσει αστυνομικός»

Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους, αναφέρει -σύμφωνα με πληροφορίες- στην προανακριτική του κατάθεση, πως γνωρίζει τον Μένιο Φουρθιώτη από το 2010 όταν και εργαζόταν ως φύλακας στο κανάλι “Ε” .

Αναφέρει επίσης πως τις τελευταίες ημέρες συνόδευε κάθε μέρα τον συγκατηγορούμενό του παρουσιαστή από το κανάλι στο σπίτι του, μαζί με τον φίλο και πλέον συγκατηγορούμενο του που στο μεταξύ είχε προσληφθεί για φύλαξη. Όπως αναφέρει ο κατηγορούμενος, «ο Φουρθιώτης μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού, αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι’ αυτό μου ζήτησε να πηγαίνω περισσότερες ημέρες για την συνοδεία του.

Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η Αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες. Τώρα που το θυμάμαι καλύτερα, τις τελευταίες οκτώ με εννέα ημέρες πηγαίναμε κάθε μέρα στο σπίτι του είτε για να τον πάρουμε είτε για να τον αφήσουμε. Μια φορά είχε ζητήσει από εμένα αλλά και από τον … να του βρούμε άτομα για συνοδεία και security. Απ’ ό,τι κατάλαβα θα έδινε περισσότερα λεφτά σ’ αυτά τα άτομα. Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν».

Ο κατηγορούμενος είπε επίσης ότι ο Φουρθιώτης πριν λίγες ημέρες, και «χωρίς να έχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε για συνοδεία, μας φώναξε στο κανάλι και μας είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπίτι γιατί κανείς δεν θέλει να τον αναλάβει και γι’ αυτό μας ζήτησε να πηγαίνουμε για πιο πολλές ώρες. Δηλαδή μας ζήτησε σχεδόν να είμαστε όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει: “Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους. Βρείτε τους. Μου έκαναν ζημιά”, εννοώντας τα άτομα που έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι μετά από πρόταση του φίλου του, και συγκατηγορουμένου του πλέον, ο οποίος εργαζόταν ήδη ως φύλακας στο ραδιόφωνο του Μένιου Φουρθιώτη, δέχθηκε να πάει ως φύλακας του παρουσιαστή με μισθό 1.500 ευρώ. Υποστηρίζει επίσης ότι άλλα άτομα, τα οποία βρήκε ο ίδιος ο παρουσιαστής, είναι αυτά που έκαναν τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Οι κλήσεις και οι επικοινωνίες των τριών

Σημαντικό ρόλο στη σύνδεση του Μένιου Φουρθιώτη με τους δύο συγκατηγορουμένους του έπαιξαν οι κλήσεις που -κατά τη δικογραφία- αντάλλαξαν μεταξύ τους μετά τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία και τα δύο περιστατικά έξω από το σπίτι του παρουσιαστή.Στη σχετική έκθεση ανάλυσης και επεξεργασίας των στοιχείων από τις άρσεις του απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών και συσχέτισης με τα υπόλοιπα στοιχεία της προανάκρισης γίνεται εκτενής αναφορά στις μεταξύ τους κλήσεις.

Συγκεκριμένα στην έκθεση επισημαίνεται ότι «από την συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των δεδομένων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας διαπιστώθηκε πως πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό την 16η Απριλίου 2021, (απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ομάδας Δίας) περί ώρα 19:39 ο Φουρθιώτης κάλεσε τον Σ.Γ. και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον Π.Γ.»

Στη συνέχεια, πάντα κατά την έκθεση, στη 01.55 της ίδιας ημέρας, περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα στον Π. ενώ επικοινώνησε μαζί του ακόμα δύο φορές, 10 περίπου ώρες μετά τους πυροβολισμούς σε βάρος των αστυνομικών.

Παράλληλα, οι τηλεφωνικές συνδέσεις των δύο συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή, εμφανίζονται να επικοινώνησαν μεταξύ τους δύο φορές, μία περίπου ώρα πριν από το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών που σημειώθηκαν έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Αναφορικά με την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 22 Απριλίου 2021, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που έδωσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μισή ώρα περίπου πριν «ο Π.Γ. ενεργοποίησε κεραία που εξυπηρετεί την περιοχή του Διονύσου, γεγονός που πιστοποιεί την γεωγραφική του παρουσία στην ευρύτερη περιοχή πριν την ως άνω πράξη»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Εστίαση: Ανατροπή, συνεχίζει χωρίς μουσική

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης εντός του Μαΐο…