Κεντρική Basket League ΑΕΚ Το Λαύριο έφτασε στο ιστορικό «15»

Το Λαύριο έφτασε στο ιστορικό «15»

mouratos langford scaled

Το Λαύριο εχθές πανηγύρισε την τρίτη φετινή του νίκη επί της ΑΕΚ, επικρατώντας στην παράταση, σε ένα παιχνίδι που έγραψε ιστορία. Και αυτό γιατί έφτασε τις 15 νίκες στο πρωτάθλημα, οι οποίες είναι οι περισσότερες που έχει σε μια σεζόν στην ιστορία του.

Διαβάστε αναλυτικά τα ομαδικά και ατομικά επιτεύγματα που σημειώθηκαν στο ΟΑΚΑ και τα παρουσιάζει ο ΕΣΑΚΕ:

Το Λαύριο Megabolt κατορθώνει να γράφει ιστορία σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση όμως η χθεσινή επικράτηση του επί της ΑΕΚ είχε πραγματικά ιστορική αξία. Με αυτήν η ομάδα της λαυρεωτικής έφτασε τις 15 νίκες στη φετινή Stoiximan Basket League, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση της στην κανονική περίοδο, ήταν εκείνη των 14 νικών που είχε στη σεζόν 2017-18. Τότε βέβαια το Πρωτάθλημα είχε 14 ομάδες και 26 αγωνιστικές, ενώ φέτος το Λαύριο Megabolt έφτασε τις 14 νίκες σε 19 ματς και έχει ακόμη τρία μπροστά του, για να βάλει ψηλότερα τον πήχη.

Παράλληλα χθες στο ΟΑΚΑ, το Λαύριο Megabolt έφτασε τις επτά εκτός έδρας νίκες κανονικής περιόδου για να καταρρίψει ένα ακόμη ρεκόρ του αφού η ομάδα του 2017-18 είχε μετρήσει έξι διπλά. Ουδέποτε όμως η ομάδα του Χρήστου Σερέλη κατάφερε να κλείσει τη σεζόν με θετικό συντελεστή αποτελεσμάτων μακριά από την έδρα της, κάτι που θα κάνει φέτος αφού έχει ρεκόρ 7-3.

Σε ένα παιχνίδι 45 λεπτών, το Λαύριο Megabolt κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ περιόδου, κάνοντας μόλις οχτώ λάθη. Είχε από εννιά στα ματς με το Μεσολόγγι Baxi εντός, την ΑΕΚ εντός και το Περιστέρι επίσης εντός έδρας. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η αναλογία ασίστ/λαθών που είχε χθες η ομάδα του Χρήστου Σερέλη αφού είχε 26 ασίστ. Ο συντελεστής του 3,2 -1,8 είχε η ΑΕΚ- είναι ένας από τους μεγαλύτερους του φετινού Πρωταθλήματος αλλά ο μεγαλύτερος είναι εκείνος του 3,4 που είχε η ΑΕΚ στο εντός έδρας παιχνίδι με το Μεσολόγγι Baxi.

Οι 26 ασίστ αποτελούν ρεκόρ περιόδου για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη που είχε 25 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι αλλά και ρεκόρ τριετίας. Για να βρούμε την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση ασίστ από το Λαύριο Megabolt θα πρέπει να γυρίσουμε στις 3 Φεβρουαρίου 2018 όταν μέτρησε 33 στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries (117-87).

Σε ατομικό επίπεδο…

*Στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκε ο καλύτερος, στατιστικά, Τάισον Κάρτερ. Ο Αμερικανός του Λαυρίου Megabolt είχε 31 βαθμούς στο ranking, δύο περισσότερους από τον εντός έδρας αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels ενώ ισοφάρισε και την κορυφαία επίδοση του στο σκοράρισμα, έχοντας 24 πόντους όσους σημείωσε και κόντρα στην ομάδα της Ρόδου. Ήταν η δεύτερη «30άρα» επίδοση ranking για το φετινό Λαύριο Megabolt μετά τους 32 που είχε ο Άλφα Ντιαλό στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

*Με τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, ο Πέτρος Γερομιχαλός έφτασε τα 100 σε 112 αγώνες στη Stoiximan Basket League. 59 από αυτά τα μέτρησε ως παίκτης του Λαυρίου Megabolt και μάλιστα χθες έγινε ο 4ος της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Σον Έβανς που έχει 56.

Ο Λάνγκφορντ στη 10άδα των ξένων σκόρερ της ΑΕΚ

Ο Κιθ Λάνγκφορντ έφτασε σε μία σειρά επιτευγμάτων μέσα από τον χθεσινό αγώνα, με σημαντικότερο αυτό της εισόδου του στην κορυφαία 10άδα ξένων σκόρερ της «Ένωσης» στη Stoiximan Basket League. Πιο συγκεκριμένα…

*Με τους 15 πόντους που είχε χθες έφτασε τους 608 με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα και άφησε πίσω του, τον Μπιλ Έντουαρντ που είχε 605 στη σεζόν 1996-97 και τον Μάρτιν Μιούρσεπ που είχε 606 στη διετία 1999-01. Με αυτήν τη… διπλή προσπέραση μάλιστα, έγινε συνολικά ο 22ος σκόρερ της ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Με αυτούς τους 15 πόντους, ο Αμερικανός ξεπέρασε τους 800 στην 56η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Παράλληλα, έχοντας πέντε ασίστ ο Λάνγκφορντ έγινε ο 26ος παίκτης της ΑΕΚ με τριψήφιο αριθμό και παράλληλα έγινε ο 9ος ξένος πασέρ της ομάδας, αφού φτάνοντας τις 103 ξεπέρασε τον Άντριου Μπετς που είχε 101.

*Ο Λάνγκφορντ είχε χθες 3/4 βολές και έγινε ο 12ος σε εύστοχα σουτ από τη γραμμή του φάουλ για τον Δικέφαλο. Έφτασε τα 168 και προσπέρασε τον Ιάκωβο Τσακαλίδη που είχε 166 στην τετραετία 1996-2000 και τον Άγγελο Κορωνιό που είχε 165 στη διετία 1998-2000.

Κατά τα άλλα…

*Ένα επιθετικό ριμπάουντ ήταν αρκετό για να φτάσει ο Δημήτρης Μαυροειδής σε ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα. Έγινε ο 6ος της σχετικής λίστας στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού έφτασε τα 617 και ξεπέρασε τον Ουόλτερ Μπέρι.

*Τα 500 ριμπάουντ καριέρας στη Stoiximan Basket League έφτασε χθες ο Γιόνας Ματσιούλις στο 121ο παιχνίδι του σε αυτήν. Ο Λιθουανός είχε τρία αμυντικά ριμπάουντ με τα οποία μπήκε στην πρώτη 10άδα των ξένων της ΑΕΚ, αφού έφτασε τα 172 και προσπέρασε τον Μπιλ Έντουαρντ που είχε 169.
*Ο Γιανίκ Μορέιρα τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, στο δεύτερο φετινό του double-double μετά από εκείνο του εντός έδρας αγώνα με τον Ιωνικό Hellenic Coin (16π, 10ρ.). Ο Αγκολέζος είχε 7/9 βολές και έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ από τη γραμμή του φάουλ στο 40ό παιχνίδι του στην κατηγορία. Έχει 106/159 (66,66%).

*Αυτό ήταν το τρίτο φετινό παιχνίδι της ΑΕΚ που κρίθηκε στην παράταση και μάλιστα μέσα στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές αφού το ίδιο έγινε και στα ματς με τον ΠΑΟΚ εκτός και τον Ηρακλή εντός έδρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε συμμετοχή στα μισά ματς που πήγαν στο επιπλέον πεντάλεπτο αφού το χθεσινό ήταν συνολικά το έκτο της φετινής Stoiximan Basket League.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…