Κεντρική Basket League Αγώνες Λάρισα – Ηρακλής 80-76: Παραμονή δια χειρός Παπαδάκη

Λάρισα – Ηρακλής 80-76: Παραμονή δια χειρός Παπαδάκη

Ηρακλή Παπαδάκης

Τεράστια νίκη στην μάχη της παραμονής για την Λάρισα, η οποία κατάφερε να επικρατήσει με 80-76 του Ηρακλή για την πρότελευταία αγωνιστική της Basket League. Οι Θεσσαλοί αν και έχαναν με διψήφιες διαφορές αρκετές φορές στο παιχνίδι, δεν τα παράτησαν, το έκαναν ντέρμπι στην τέταρτη περίοδο, και με ήρωα τον Κώστα Παπαδάκη ο οποίος πέτυχε μεγάλο τρίποντο δευτερόλεπτα πριν το τέλος έφτασαν στην νίκη.

Καλύτερος ήταν στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Ηρακλής και με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους Χάνλαν και Ίμπανκς κατάφερε να προηγηθεί με 7 πόντους (7-14). Ο Γηραιός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και έκλεισε την πρώτη περίοδο με την διαφορά στις παρυφές των δέκα πόντων (15-24).

Η Λάρισα απάντησε με 5-0 σερί στο καλάθι του Ενετσιόνια στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (20-26), για να φέρει ο Βεργίνης τον Ηρακλή και πάλι στους 9 με το πρώτο του τρίποντο (20-29). Η εικόνα του αγώνα δσεν άλλαξε στην συνέχεια με την διαφορά να κυμαίνεται για πολύ ώρα μεταξύ δύο και τριών κατοχών. Ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει διψήφιο προβάδισμα με τον Σαγκς δύο λεπτά πριν το ημίχρονο (31-41) το οποίο και διατήρησε (33-43).

H Λάρισα με ένα γρήγορο 4-0 σερί στο ξεκίνημα της επανάληψης μείωσε στους 6 πόντους, ωστόσο ο Ηρακλής αντέδρασε άμεσα και με τρίποντο του Χάτσερ αρχικά και συνεχόμενους πόντους του Ίμπανκς λίγο αργότερα κατάφερε για πρώτη φορά να πάρει προβάδισμα 12 πόντων (39-51). Η Λάρισα δεν τα παράτησε και κατάφερε να μειώσει ξανά στα μισά την διαφορά στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου (54-60) με βολές του Μούρτου.

H Λάρισα συνέχισε την προσπάθεια της και στην τέταρτη περίοδο και κατάφερε να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι. Συγκεκριμένα, Γουόσπουν και Γουάσινγκτον κατάφεραν να μειώσουν στους τρεις πόντους στο ξεκίνημα της περιόδου (60-63) και έκτοτε το παιχνίδι δεν ξέφυγε ποτέ πάνω από τους πέντε πόντους.  Μάλιστα, οι Θεσσαλοί κατάφεραν να περάσουν μπροστά λίγο αργότερα με τρίποντο του Ρας (68-67), ο Ηρακλής απάντησε με τον Χάτσερ με τον Γουόσπουν να βάζει και πάλι μπροστά την Λάρισα (70-69). Τα επόμενα λεπτά το προβάδισμα εναλλάσσονταν διαρκώς, με τον Κώστα Παπαδάκη να πετυχαίνει μεγάλο τρίποντο 46” πριν το τέλος βάζοντας την Λάρισα μπροστά με τρεις (75-72), για να πάρει την νίκη με το τελικό 80-76.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 33-43, 54-60, 80-76

3 4 4 5

  • Λαύριο - Απόλλωνας

    Λαύριο – Απόλλων Πάτρας 82-75

    Νίκησε το Λαύριο και έστειλε πιο κοντά στην Elite League τον Απόλλωνα Έπειτα από ένα παιχν…
  • grant panathinaikos paok

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
  • grant panathinaikos paok

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
  • 6145855 1

    Κολοσσός – ΠΑΟΚ 95-79

    Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε ακόμη μια σημαντική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Οι…
  • mixalis lountzis olympiakos peristeri

    Περιστέρι – Ολυμπιακός 67-85

    Χωρίς να φορτσάρει και με αρκετές απουσίες πέρασε από το Περιστέρι ο Ολυμπιακός – Τρ…
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…