Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κρήτη: Έξαλλη η τοπική κοινωνία με τους αλεξιπτωτιστές που θέλουν να τιμήσουν τους ΝΑΖΙ

Κρήτη: Έξαλλη η τοπική κοινωνία με τους αλεξιπτωτιστές που θέλουν να τιμήσουν τους ΝΑΖΙ

7a71f954709b8a7d2e576d06a2a2bc49 XL

Θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία της Κρήτης έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών «European Paratroopers» που σκοπεύουν να τιμήσουν «τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών που πριν από 80 χρόνια πήδηξαν και κατέλαβαν το νησί της Κρήτης» από τις 17 έως και τις 23 Μαΐου 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την Επιχείρηση Ερμής της ναζιστικής Γερμανίας.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους» αναφέρει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της προκαλώντας ανατριχίλα στην τοπική κοινωνία.

«ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους – 17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ένωσης στο διαδίκτυο.

Βέβαια στην ιστοσελίδα των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι έχουν παράρτημα και στην Ελλάδα, αναφέρουν ότι θα τιμήσουν τη γενναιότητα των συμμαχικών δυνάμεων και των Κρητών, και σημειώνουν ότι έχουν απευθύνει πρόσκληση και σε άλλους αλεξιπτωτιστές από χώρες του ΝΑΤΟ.

Σε προκλητική ενέργεια που παραπέμπει σε ναζιστική φιέστα στην Κρήτη αναφέρεται η καταγγελία από τον Συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και Μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου Αριστομένη Συγγελάκη.

«ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ»

Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!… ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ! Από τις 17-23 Μαϊου 2021 έχει οργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών μία επίσκεψη στην ηρωική και μαρτυρική Μεγαλόνησο για “να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, που πριν 80 χρόνια υλοποίησαν επιτυχώς την πρώτη στην Ιστορία αερομεταφερόμενη επιχείρηση με την ονομασία Επιχείρηση Ερμής”. Αδύνατον να το πιστέψει κανείς!…» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Χανίων, ο κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανέφερε ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την συγκεκριμένη εκδήλωση, ούτε γνωρίζει εάν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος στην Ελλάδα που να βοηθάει την Ενωση των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. «Το διερευνούμε» λέει ο ίδιος αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια τέτοια εκδήλωση προσβάλλει το κοινό αίσθημα.

Η Ένωση των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών φαίνεται ότι έχει έδρα την Ιταλία και στο καταστατικό της αναφέρει πως πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, ενώ ξαφνιάζει η επισήμανση πως υποστηρίζει τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα.

Επίσης εντύπωση προκαλεί ότι στη συγκεκριμένη οργάνωση συμμετέχουν και τρεις Έλληνες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…