Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Κάτας: «Να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε τη Ζενίτ»

Κάτας: «Να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε τη Ζενίτ»

Κάτας

Ο Παναθηναϊκός δίνει το προτελευταίο του παιχνίδι στη φετινή Ευρωλίγκα κόντρα στη Ζενίτ. Ο Όντεντ Κάτας μίλησε ενόψει της αναμέτρησης και σημείωσε ότι θέλει η ομάδα του να παίξει καλά και να πάρει τη νίκη απέναντι στη ρωσική ομάδα.

Αναλυτικά:

«Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για την Ζενίτ. Το πιθανότερο είναι πως θα μπουν με την κατάλληλη προσέγγιση, επιθετικά. Σε κάθε περίπτωση παίζουν καλά, είναι μια καλοπροπονημένη ομάδα, με ποιότητα και τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την πορεία τους στην Ευρωλίγκα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ειδικά στην Αγία Πετρούπολη και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες».

Για το αν, ξεκινώντας καλά το παιχνίδι, το «τριφύλλι» μπορεί να αγχώσει τη αντίπαλό του που παίζει τελικό πρόκρισης: «Πράγματι, αυτό μερικές φορές συμβαίνει, αλλά δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί και να έχουμε σταθερότητα σε ό,τι κάνουμε. Στα τελευταία 2-3 παιχνίδια έχουμε καταφέρει να διαχειριστούμε την καταπόνηση των παικτών χρησιμοποιώντας μεγάλο rotation. Ίσως κάνουμε το ίδιο και με την Ζενίτ, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε», είπε ο Κάτας.

Για τις απουσίες των Μακ και Χεζόνια και το πρόσωπο που περιμένει να παρουσιάσει η ομάδα του: «Θα μας λείψουν δύο γκαρντ, οπότε πιθανότατα θα πάμε σε ψηλές πεντάδες, για αυτό πρέπει να χειριστούμε σωστά την πίεση που θα ασκήσουν στη μπάλα. Στην άλλη πλευρά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μέγεθος μας στην άμυνα με αλλαγές προκειμένου να τους περιορίσουμε και να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ όσο περισσότερο μπορούμε».

Για την αντιμετώπιση του Κέβιν Πάνγκος: «Δεν είναι εύκολο να τον περιορίσεις γιατί δεν παίζει μόνος του, οι παίκτες γύρω του κάνουν πολύ καλή δουλειά κάνοντας σκριν, τηρώντας καλές αποστάσεις ή τιμωρώντας την άμυνα από δικές του πάσες. Για εμένα ο Πάνγκος είναι ένας από τους 2-3 καλύτερους πόιντ γκαρντ στην Ευρωλίγκα, οπότε θα χρειαστεί ομαδική προσπάθεια, αρκετές διαφορετικές λύσεις στην πικ εν ρολ άμυνα και διαφορετικοί αμυντικοί πάνω του».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Η 12άδα του Παναθηναϊκού με Μακάμπι

Οι 12 εκλεκτοί του Παναθηναϊκού για το ματς με Μακάμπι. Σε περίπου μισή ώρα από τώρα (20:3…