Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Καντζούρης: «Ρωτήστε την διοίκηση της ΑΕΚ γιατί δεν έγινα head coach»

Καντζούρης: «Ρωτήστε την διοίκηση της ΑΕΚ γιατί δεν έγινα head coach»

Εθνική Εφήβων

Ο Ηλίας Καντζούρης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «pick n roll» στην coasmote tv και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους δεν έγινε πρώτος προπονητής στην ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Λούκα Μπάνκι το 2018. Ο τεχνικός του Κολοσσού, με τον οποίο το Σάββατο κέρδισε την ΑΕΚ και αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ηλία Παπαθεοδώρου, επί της ουσίας πέταξε το μπαλάκι στην διοίκηση των Κιτρινόμαυρων λέγοντας ότι πρέπει να ρωτηθούν οι άνθρωποι της.

Παράλληλα, ο Ηλίας Καντζούρης αναφέρθηκε στην πορεία του Κολοσσού φέτος αλλά και συνολικά την καριέρα του. Τέλος, μίλησε για την συνεργασία του με άλλους προπονητές, και ειδικότερα με τον Αντρέα Τρινκέρι, ο οποίος φέτος διαπρέπει στο τιμόνι της Μπάγερν.

Αναλυτικά:

Για τους προπονητές που συνεργάστηκε: «Ήμουν τυχερός που συνεργάστηκα με σπουδαίους προπονητές. Ήμουν 4 χρόνια με τον Ζούρο και 6 με τον Τρινκιέρι. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις με ανθρώπους που ξέρουν το άθλημα και είναι δάσκαλοι του μπάσκετ. Από όλους πήρα κάτι και είναι σημαντικό να εκμεταλλεύεσαι κάθε συνεργασία κρατώντας στοιχεία για την μετέπειτα καριέρα σου».

Για τα ματς που κοουτσάρισε στη Μπάμπεργκ: «Στη Μπάμπεργκ την τελευταία χρονιά, αλλά και τα τελευταία χρόνια, ο Τρινκιέρι μου είπε ότι θα κοουτσάρω εγώ σε κάποια παιχνίδια. Στη Γερμανία δεν χάσαμε ματς, μόνο ένα με τη Μπάγερν στο Κύπελλο».

Για το περιβόητο τάιμ άουτ με τον Παναθηναϊκό: «Καλώ τάιμ άουτ 2 λεπτά πριν το τέλος. Στο προηγούμενο ματς με την Μπάγερν χάσαμε στην παράταση, παρότι ήμασταν στο +6 στα 45’’ για το τέλος. Ήταν δικό μας ματς και το χάσαμε. Με τον Παναθηναϊκό στα 2:07, που στο σύγχρονο μπάσκετ είναι μια ζωή και ο Παναθηναϊκός πίεζε, κάλεσα ένα τάιμ άουτ για να πω στους παίκτες να μην πάθουμε κάτι αντίστοιχο. Δεν ήθελα να θίξω κανέναν. Αμέσως μετά το τάιμ άουτ ο Παναθηναϊκός έκανε πίεση σε όλο το γήπεδο, που σημαίνει πως ούτε για εκείνον είχε τελειώσει το παιχνίδι. Την ένταση την δημιούργησε ένας συνεργάτης του Πασκουάλ. Το έκανα για να διασφαλίσω τα συμφέροντα της ομάδας μου και θα το ξαναέκανα».

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ: «Ήταν θέμα επιβίωσης και να πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Είναι μεγάλος ο τίτλος αλλά τα περικλείει όλα. Την αξίζαμε τη νίκη. Φτάσαμε πολλές φορές κοντά στην πηγή, αλλά δεν τα είχαμε καταφέρει. Θυμηθήκαμε τους κόπους και τις προσπάθειές μας και κάναμε μια καλή εμφάνιση και πήραμε αυτό που μας άξιζε».

Για το αν βρέθηκε κοντά στο να αναλάβει την ΑΕΚ: «Τέθηκε θέμα να αναλάβω την ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Μπάνκι. Για τώρα δεν ξέρω, για το τότε είχε συζητηθεί, αλλά πρέπει να απευθύνετε αυτή την ερώτηση στη διοίκηση της ομάδας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου 96-73

Ο Προμηθέας πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου Νικηφόρα συνέχισε τις υποχ…