Κεντρική Basket League Άρης Καμπερίδης: «Θέλαμε περισσότερους Έλληνες, λόγω ban πήραμε 6 ξένους»

Καμπερίδης: «Θέλαμε περισσότερους Έλληνες, λόγω ban πήραμε 6 ξένους»

Καμπερίδης

Ο Άρης με την νίκη του επί του Ιωνικού εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία και ο Σάββας Καμπερίδης μιλώνας στον ραδιοφωνικό σταθμό yellow radio 101,7 έκανε έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς. Ο τεχνικός των Κίτρινων τόνισε ότι αρχικά ήθελε περισσότερους Έλληνες στην ομάδα, ενώ χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την χρονιά.

Αναλυτικά:

Για την άρση του πρώτου από τα οκτώ μπαν για τον Άρη:

Είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα κατάφερε να λύσει το πρώτο από τα οκτώ ban, ξέρω ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να φύγει και αυτός ο βραχνάς από την ομάδα.

Για την νίκη με τον Ιωνικό:

Ήταν πολύ δύσκολη η χρονιά για όλους, πόσο μάλλον για εμάς. Έχουμε μία ευθύνη παραπάνω γιατί εκπροσωπούμε τον Άρη. Εμείς ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις, κερδίσαμε δίκαια και τώρα τα πράγματα μπορούν να πάνε μόνο καλύτερα.

Για την συνέχεια:

Μετά το παιχνίδι του Σαββάτου έδωσα κάποιες μέρες ρεπό, ειδικά στους ξένους γιατί υπήρχε μεγάλη πίεση. Εμείς από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα είναι ένα καλό βήμα αν θα τα καταφέρουμε.

Για το ότι χρειάστηκε να κάνει περισσότερα πράγματα από το καθαρά αγωνιστικό:

Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη από το ξεκίνημα. Υπήρχαν οι υποχρεώσεις και τα μπαν, υπήρχε η εικόνα που δεν έδινε περιθώρια αισιοδοξίας. Μαζί με όλα αυτά υπήρχε και τα δεδομένο ότι η ομάδα ήταν αναξιόπιστη. Μέσα σε όλα αυτά το να τρέξει η ομάδα όπως πρέπει ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Αυτό αφορά όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα, όλοι κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αν μένεις στο στενό πλαίσιο του επαγγέλματος σου δεν αφουγκράζεσαι τις ευθύνες που έχουν όλοι. Από τον Γιάννη τον Νικητάκη μέχρι τον Λευτέρη τον Αρβανίτη.

Για την διαχείριση των παικτών παρά τα προβλήματα:

Είναι πολύ δύσκολο γιατί απευθύνεσαι σε διαφορετικούς χαρακτήρες. Εγώ προσπάθησα να λέω την αλήθεια και να δίνω διαφορετικό κίνητρο στον καθένα. Άλλο κίνητρο έχουν οι Ντραγκίσεβιτς και Τσάλμερς και άλλο οι Φλιώνης και Κουζέλογλου. Πρέπει πρώτα να υπάρχει το προσωπικό κίνητρο του να εκπροσωπείς τον εαυτό σου και τον σύλλογο σου, αυτό ειδικά για τους μικρότερους. Οι μεγαλύτεροι παίζουν και για την υστεροφημία τους.

Ενώ συνέχισε:

Θέλει συζήτηση και υπομονή. Πρέπει να καταλαβαίνεις ότι ο παίκτης δεν είναι ρομπότ και να του δώσεις να καταλάβει ότι οι δυσκολίες είναι στο πρόγραμμα. Όλο αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά θεωρώ ότι η ομάδα είχε φιλότιμο και για αυτό ολοκληρώσαμε μία δύσκολη χρονιά.

Για το χτίσιμο του ρόστερ και το ότι ο Άρης πήγε σε έμπειρους παίκτες:

Η λογική της ομάδας δεν είναι να πάει σε ένα γκρουπ έξι ξένων, ή έμπειρων παικτών. Η ομάδα είχε δυσκολίες να ολοκληρώσει το ρόστερ της επειδή ο Άρης έχει μία φήμη αναξιόπιστης ΚΑΕ. Ήταν και οι συνθήκες της κοινωνίας έτσι. Κάθε άνθρωπος που είναι στο μπάσκετ ξέρει πόσο μεγάλο πρόβλημα ήταν για τον Άρη ότι δεν υπήρχε ο κόσμος του. Η ομάδα προσπάθησε να φέρει πολλούς Έλληνες παίκτες, ίσως και από δικούς μας κακούς χειρισμούς χάσαμε παιδιά που μπορούσαν να μας δώσουν ένα διαφορετικό κίνητρο, μία διαφορετική εικόνα. Το ότι καταλήξαμε σε έμπειρα παιδιά ήταν αναγκαίο, γιατί αυτοί οι παίκτες ήταν στην αγορά και η ομάδα κινδύνευε να μην ολοκληρώσει το ρόστερ του. Με τις συνθήκες που υπήρχαν το καλοκαίρι η ομάδα έκανε ένα μικρό θαύμα φτιάχνοντας ακόμη και αυτό το ρόστερ και συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα.

Για το αν ο Άρης μπορούσε να πάει καλύτερα:

Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις ομάδων που ολοκληρώνουν αυτό που πιστεύει ο προπονητής, που παίρνουν το 100% από αυτό που υπολογιζόταν. Εμείς δεν είχαμε περιθώριο για αλλαγές. Σίγουρα θα μπορούσαμε σαν ομάδα να πάμε καλύτερα. Ήρθαν τραυματισμοί που πιθανόν να μας στέρησαν κάποιες νίκες. Η ομάδα έπρεπε να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο κατά την γνώμη μου και να έχει κάποιες νίκες παραπάνω, αλλά οι δυσκολίες ήταν πολλές.

Για την κριτική που δέχθηκε:

Η κριτική είναι θεμιτή. Εκπροσωπούμε μία μεγάλη ομάδα και υπάρχουν απαιτήσεις. Δεν προσπαθήσαμε να κρυφτούμε πίσω από τα προβλήματα της ομάδας. Προσπαθούσαμε να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε από το κάθε παιχνίδι. Ο κόσμος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει όλη την εβδομάδα και εστιάζει στο τι γίνεται στον αγώνα.

Για τον Ντραγκίσεβιτς:

Εγώ χρεώνομαι τον Ντραγκίσεβιτς. Θεωρώ ότι είναι ο πιο ταλαντούχος ψηλός στο πρωτάθλημα. Με τον τρόπο που τελείωσε την φετινή σεζόν θεώρησα ότι δεν υπήρχαν παίκτες που να μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν. Οι περισσότεροι λένε να έφευγε ο Ντραγκίσεβιτς να ερχόταν ο Έβανς, δεν γνωρίζουν αν ο Έβανς ήθελε να έρθει. Θεωρώ ότι η περίπτωση του Ντραγκίσεβιτς ήταν η καλύτερη που θα μπορούσαμε να έχουμε. Ότι επηρεάστηκε από την καραντίνα όπως αρκετοί παίκτες δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε. Αυτό το είδαμε και σε άλλες ομάδες να συμβαίνει. Όταν βρήκε τον εαυτό του τραυματίστηκε, έμεινε εκτός και μετά προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση.

Για το αν θα μπορούσε να γίνει ένα ρόστερ με ελληνικό κορμό:

Στην δική μου φιλοσοφία έχει προτεραιότητα ο Έλληνας. Φτάσαμε κοντά σε Τολιόπουλο και Αγραβάνη, δεν ολοκληρώθηκαν οι συμφωνίες. Παλέψαμε πολύ για τον Γιαννόπουλο. Πήραμε τον Κουζέλογλου αντί να πάρουμε κάποιον Αμερικάνο. Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τον Λούντζη, αλλά όταν έχει να αντιμετωπίσεις μία ομάδα που παίζει Γιούροκαπ, που είναι πιο συνεπής και ισχυρή οικονομικά αυτήν την περίοδο, είναι δύσκολο να φέρεις αυτούς τους παίκτες.

Για την φετινή χρονιά:

Είμαι δέκα χρόνια στον Άρη, φέτος ήταν η πιο δύσκολη χρονιά. Οι δυσκολίες είναι αγωνιστικές, συν το πρόβλημα του COVID που ίσως επηρέασε τον Άρη περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Η ομάδα στάθηκε όρθια χάρη στα παιδιά της. Οι συνεργάτες μου, ο Γιάννης ο Νικητάκης, άτομα στα γραφεία και άτομα στην διοίκηση.

Για το αν θέλει να συνεχίσει:

Να τελειώσει η χρονιά και να δούμε πως θα πορευτούμε. Η ομάδα πρέπει να χαράξει την δική της γραμμή. Να μπορέσει να βάλει κάτω τα πράγματα και να σκεφτεί το τι θέλει και το πως θέλει να πορευτεί στο μέλλον. Για εμένα προφανώς υπάρχει δέσιμο με την ομάδα, αλλά να μπουν σε μία σειρά τα πράγματα και μετά να γίνει ότι πρέπει για την ομάδα. Πρέπει και εγώ να κάνω… περισσότερο από 30% μπάσκετ για να δώσω στην ομάδα αυτά που μπορώ.

Για τους μικρούς του Άρη:

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και από τον Νετζήπογλου και από την εικόνα του Σιδηροηλία. Είναι παιδιά-περιουσία του συλλόγου, είναι σημαντικό το ότι η ομάδα τους διατήρηση στο ρόστερ της. Είναι παιδιά που δουλεύουν πολύ σκληρά, που είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και έχουν περιβάλλον που τους κρατάει προσγειωμένους. Αδικώ τον Τσιρογιάννη και τον Πετανίδη, που και αυτοί κάνανε μεγάλη πρόοδο μέσα στην χρονιά, Βοήθησαν πάρα πολύ την ομάδα και ας μην φάνηκε.

Για τον Νετζήπογλου:

Χρειάζεται προσοχή. Ο Νετζήπογλου ήταν εξαιρετικός, αλλά ακόμη και στο επόμενο παιχνίδι να μην παίξει καλά δεν σημαίνει κάτι. Έχει ένα ένστικτο και μία αυτοπεποίθηση που δεν διδάσκεται. Είναι ακόμη σε μία διαδικασία να μάθει το παιχνίδι και τον εαυτό του. Θα είναι ένας δρόμος που θα έχει καλές μέρες, θα έχει και δυσκολίες. Νομίζω ότι εκεί πρέπει να εστιάσει. Και αυτός και ο Γιάννης και οι υπόλοιποι μικροί. Να δουλεύουν σκληρά και κάποια στιγμή να κοιτάξουν τον απολογισμό τους.

Για το πόσο εύκολο είναι να διαχειριστείς έναν χαρακτήρα όπως ο Τσάλμερς:

Ο Τσάλμερς είναι πολύ εύκολος στην διαχείριση. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, χωρίς ίχνος βεντετισμού. Θετικός στην πληροφορία, θετικός στην παρατήρηση. Το πιο δύσκολο κομμάτι στον Τσάλμερς είναι ότι ένα παιδί με τόσες διακρίσεις πώς θα μπορέσεις να του δώσεις καθημερινό κίνητρο.

Για την απουσία του κόσμου:

Μου είπε ο Μιλόσεβιτς ότι όταν ερχόταν εδώ με την ΑΕΚ έλεγε στον Σάκοτα «Θέλω κόουτς να παίξω μία χρονιά στον Άρη για να μπορέσω να ζήσω τον κόσμο του».

Για τον Βλάσιο:

Είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί, ήταν μαζί μας πέρυσι, δουλέψαμε όλο τον χρόνο μαζί. Ήταν απόφαση μου να δοθεί δανεικός γιατί θεώρησα ότι θα του έκανε καλό να ηγηθεί μίας κατάστασης. Βρέθηκε η περίπτωση της ΧΑΝΘ που είναι ένα περιβάλλον με υγείαν και έναν εξαιρετικό προπονητή. Θεώρησα ότι αυτό θα έδινε μία ώθηση στον Κώστα που είναι ένα παιδί πολύ ταλαντούχο. Δυστυχώς λόγω COVID δεν πήρε τους αγώνες που θέλαμε. Στα δύο παιχνίδια που έπαιξε κυριάρχησε, αλλά δυστυχώς τα πρωταθλήματα σταμάτησαν. Είναι ένα παιδί που είναι μέλος της οικογένειας του Άρη, θέλουμε να τον αξιολογούμε και να του δίνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

«Καθαρός» ο Άρης

Τακτοποίησε την εκκρεμότητα των Ban ο Άρης. Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των επίσημων …