Κεντρική Basket League Άρης Καμπερίδης: «Μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί με τον Άρη, αλλά…»

Καμπερίδης: «Μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί με τον Άρη, αλλά…»

savvas kamperidis min 1536x980

Ο Σάββας Καμπερίδης κατάφερε να οδηγήσει τον Άρη των πολλών προβλημάτων στην παραμονή στην μεγάλη κατηγορία και μιλώντας στην εκπομπή «τζάμπολ» στην ΕΡΤ αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή σκέφτηκε να φύγει. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα χρέη της ομάδας, τους νεαρούς όπως ο Νετζήπογλου που εντυπωσίασε κόντρα στον Ιωνικό, και δήλωσε διαθέσιμος να συζητήσει για να μείνει στην ομάδα.

«Η χρονιά ήταν περίεργη προφανώς, στην αρχή ελπίζαμε για καλύτερη πορεία, είχαμε τα στοιχεία που θα μας  δώσουν νίκες παραπάνω και όχι να παλεύουμε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της περιόδου, επιτεύχθηκε η σωτηρία, ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι, ήταν δύσκολη διαδικασία και αν προσθέσουμε και τα γενικότερα προβλήματα τουλάχιστον καταφέραμε να διατηρηθεί η ομάδα στην κατηγορία και να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον».

Για το αν σκέφτηκε να φύγει:

«Όχι η κριτική δε με πειράζει, υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκα να αποχωρήσω θεώρησα εκείνη τη στιγμή ότι ήταν το καλύτερο για την ομάδα, τελικά μείναμε μαζί μέχρι το τέλος πορευτήκαμε , με τα λάθη και την προσπάθεια και με λίγη τύχη ίσως να είμαστε και στα πλει οφ μετά από 4 χρόνια»

Για το τι τον κράτησε να μη φύγει:

«Ήταν αρκετοί παράγοντες, έχω αναπτύξει μια σχέση με την ομάδα, δεν είναι εύκολη μια τέτοια απόφαση,  πολλοί από τους παίκτες μου ζήτησαν να μείνω, αν αποχωρούσα θα έφευγαν και οι ίδιοι και αυτό θα ήταν καταστροφικό, οπότε η ευθύνη ήταν μεγάλη, σαν άνθρωπος δεν τα παρατάω εύκολα».

Για την άρση του ban:

«Σημασία να βρει η ομάδα το δρόμο και να χαράξει την πορεία ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι προπονητής, είναι το πιο σημαντικό βήμα η άρση, να βγει στην αγορά και να διαλέξει και να μην περιορίζεται, να έχει αυτό το περιθώριο. Φέτος δεν το είχαμε και το πληρώσαμε, είναι το πιο βασικό για τη στελέχωση της ομάδας, για τη νέα χρονιά.

Είναι οπωσδήποτε δύσκολο να στελεχωθεί η ομάδα με περιορισμένο αριθμό παικτών και όταν η ομάδα θεωρείται αναξιόπιστη. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, έχουν να κάνουν με τη διαχείριση. Ο κάθε παίκτης σκέφτεται τη δική του εικόνα και στη συνέχεια της ομάδας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πείσεις έναν παίκτη για το πως θα τον διαχειριστείς. Πρέπει να μιλήσουμε στο φιλότιμο του, για να παίξει όπως του ζητάμε».

Για τους νέους παίκτες, όπως ο Όμηρος Νετζήπογλου:

«Τον Νετζήπογλου, τον έφεραν πριν από 3-4 χρόνια οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών, πήρε την ευκαιρία γιατί την άξιζε, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, όπως ο Σιδηροηλίας και πιστεύω ότι μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα και να έχουν ενεργό ρόλο. Ο Κουζέλογλου έχει κάνει καλή χρονιά  φέτος και θα δούμε αν η ομάδα μπορέσει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της.

Για τα χρέη του Άρη:

«Τα χρέη δημιουργήθηκαν γιατί έγιναν λάθη στο παρελθόν οι άνθρωποι στην ομάδα προσπαθούν να τα διαχειριστούν αλλά υπάρχει και αρνητική συγκυρία, ο κόσμος δεν είναι στο γήπεδο, οι χορηγοί είναι διστακτικοί. Ο Άρης βασίζεται στον κόσμο του, στη δυναμική του να προσελκύει χορηγούς. Έγινε όμως μια διαχείριση μέσα από δυσκολίες, που ίσως μας στοίχιζαν τον Νετζήπογλου, αλλά έγινε προσπάθεια, έχει επέλθει μια ισορροπία, ήταν ανάσα κάποια έσοδα. Μπορεί να υπάρχει θετική προοπτική για την ομάδα για τα επόμενα χρόνια».

Για το αν θα παραμείνει στον Άρη:

Το συμβόλαιο μου τελειώνει, η ομάδα θα πάρει κάποιες αποφάσεις, υπάρχει διάθεση να μιλήσω με ανθρώπους που συνεργάζομαι εδώ και 10 χρόνια, με γνώμονα όχι τις προσωπικές σχέσεις αλλά την ομάδα. Αν είμαστε και γεροί μπορούμε θα συνεχίσουμε και μαζί, αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο».

Για τις πολλές αλλαγές προπονητών στο πρωτάθλημα:

«Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα των προπονητών. Κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, όλοι δούλευαν σκληρά, χρεώθηκαν όμως την αποτυχία. Εμείς είχαμε δύσκολες στιγμές, η ομάδα και η διοίκηση μου έδειξε εμπιστοσύνη και έτσι πορευτήκαμε μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Άρης: Χωρίς Σταρκ αλλά με Μποχωρίδη στην Αθήνα

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης στην αποστολή του Άρη για το ματς με το Περιστέρι. Ο Άρης αντιμετωπί…