Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 73-82: Πρωτιά στην Πόλη για τους Καταλανούς!

Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 73-82: Πρωτιά στην Πόλη για τους Καταλανούς!

nando de colo fenerbahce beko isatnbul eb20 scaled

Στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας θα τερματίσει η Μπαρτσελόνα, αφού επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 82-73 και έχει δύο νίκες διαφορά από την δεύτερη ΤΣΣΚΑ, την οποία «έχει» στην ισοβαθμία. Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στα πλέι οφ της διοργάνωσης, αντίπαλος που θα είναι μια εκ των Ρεάλ, Ζενίτ, Μπασκόνια και Βαλένθια.

Ντέρμπι ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημα του με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να χτίσει διαφορά εφτά πόντων με συνεχόμενους πόντους του Ο Κουίν (20-13), με την Μπαρτσελόνα να απαντά με 13-0 σερί για να περάσει μπροστά με έξι (20-26). Την τελευταία λέξη στο πρώτο δεκάλεπτο την είπαν οι γηπεδούχοι με τους Γκούντουριτς και Ντε Κολό να μειώνουν στον πόντο (25-26).

Για αρκετή ώρα στην δεύτερη περίοδο το παιχνίδι ήταν στην μια κατοχή, με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να διαδέχονται η μια την άλλη. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ξεφύγει με 5 πόντους τρία λεπτά πριν το ημίχρονο με τρίποντα των Κούριτς και Χίγκινς (34-39), και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα (42-47).

Η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε στην τρίτη περίοδο και πολύ γρήγορα όχι μόνο έφερε το παιχνίδι στα ίσα αλλά πέρασε μπροστά με 5 πόντους με διαδοχικά τρίποντα από τους Πιέρ και Έντι (56-51). H Μπαρτσελόνα κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά με τρίποντο του Βέστερμαν (58-61), με το τρίτο δεκάλεπτο μα κλείνει στο 58-62.

H Μπαρτσελόνα με καλάθια των Αμπρίνες και Σμιτς κατάφερε να πιάσει για πρώτη φορά στο παιχνίδι διψήφιο προβάδισμα στο παιχνίδι (61-71). Στα επόμενα λεπτά οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο με τα καλάθια να μπαίνουν με το σταγονόμετρο. Τελικά η Μπαρτσελόνα κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και έφτασε στην νίκη με το τελικό 82-73.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 42-47, 58-62, 73-82

5 6

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …