Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΟΚ: Οι προτάσεις Παπανικολάου σε ΕΣΑΚΕ για το πρωτάθλημα

ΕΟΚ: Οι προτάσεις Παπανικολάου σε ΕΣΑΚΕ για το πρωτάθλημα

papanikolaou2 jpg

Ο Άγγελος Παπανικολάου έστειλε τις προτάσεις του για το πρωτάθλημα στο προεδρείο του ΕΣΑΚΕ. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να υπάρξει καθιέρωση πρωταθλήματος U21 και  να γίνει Final Four ή Final Eight στο Κύπελλο σε μία πόλη.

Αναλυτικά:

«Τις προτάσεις του για το επαγγελματικό μπάσκετ παρουσίασε στο προεδρείο του ΕΣΑΚΕ και στην πλειονότητα των μελών του ΔΣ, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ προτείνει μεταξύ άλλων την καθιέρωση Final 4 ή 8 για το Κύπελλο Ελλάδος, δημιουργία σώμα παρατηρητών διαιτησίας και ranking για τους ρέφερι και καθιέρωση πρωταθλήματος U21.

Η παρουσίαση έγινε ενώπιον του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελου Γαλατσόπουλου αλλά και των Μιχάλη Μελή, Αντιπροέδρου ΔΣ, Γιώργου Πανταζόπουλου, Γενικού Γραμματέα ΔΣ, Χρήστου Μήλα, Ταμία ΔΣ, Παναγιώτη Τριαντόπουλου, Μέλους ΔΣ, Αριστείδη Καρακούση, Μέλους Επιτροπής Πρωταθλήματος, Γιώργου Χήνα, Γενικού Διευθυντή ΚΑΕ ΑΕΚ, Σωτήρης Κωστίδης, Πρόεδρος ΚΑΕ Λαύριο και Βασιλικής Μπελέκου, Προέδρου ΚΑΕ Χαρίλαος Τρικούπης.
Μεταξύ άλλων, ο Άγγελος Παπανικολάου ευχαρίστησε τη Διοίκηση του ΕΣΑΚΕ για τη συνεργασία που έχουν αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ευχήθηκε για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα από το νέο πρωτάθλημα. «Στόχος μας είναι η διεκδίκηση διοργανώσεων και η αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς, προς το συμφέρον του Ελληνικού Μπάσκετ», ανέφερε και κατέληξε: «Μακριά από ιδεοληψίες και χωρίς στασιμότητα. Υπό τη βασική προϋπόθεση να εφαρμοστούν ρεαλιστικές ιδέες, που θα προάγουν το Ελληνικό Μπάσκετ».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ πρόταξε τα εξής σημεία:

  • Την ψηφιοποίηση Δελτίων
  • Την ένταξη στις μετεγγραφές των ξένων καλαθοσφαιριστών κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου
  • Την αναμόρφωση του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδας με τη διοργάνωση Final Four/Eight σε πόλη που θα έχει ανακοινωθεί εξ αρχής
  • Τη διεξαγωγή Πρωταθλήματος U21 με τη συμμετοχή των ομάδων της Α1
  • Τη δημιουργία σώμα παρατηρητών διαιτησίας για τους διαιτητές της Α1, πρόεδρος της οποίας θα προτείνεται από τον ΕΣΑΚΕ. Οι εκθέσεις των παρατηρητών θα είναι διαθέσιμες εντός 24ωρου στα σωματεία
  • Τη δημιουργία Ranking για τους διαιτητές της Α1 και περισσότερα επιμορφωτικά σεμινάρια, υπό την αιγίδα της ΟΔΚΕ και με τη συνεργασία της ΚΕΔ
  • Τον μειωμένο αριθμό διαιτητών στην Α1, όπου θα περιλαμβάνονται έμπειροι, λιγότεροι έμπειροι αλλά και ταλαντούχοι διαιτητές και το οποίο θα καθοριστεί σε δεύτερο χρόνο».
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Τέλος η σεζόν για τον Φαλ

Τέλος η σεζόν για τον Μουσταφά Φαλ, με κάταγμα κόπωσης στο αριστερό πόδι. Απρόοπτο πρόβλημ…