Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης ΕΟΚ: Η πραγματική ημερομηνία των εκλογών

ΕΟΚ: Η πραγματική ημερομηνία των εκλογών

VASILAKOPOULOS AVGENAKIS FASOULAS LIOLIOS 820x490 1 jpg

Εκείνοι που ξέρουν ανάγνωση και γραφή υποστηρίζουν πως «αν με γελάσεις μια φορά φταις εσύ, αν με γελάσεις δεύτερη φταίω εγώ». Στην περίπτωση των εκλογών της ΕΟΚ, το… τρυκ Βασιλακόπουλου δεν μπορεί να πιάσει δεύτερη φορά, γι’ αυτό και τον περιμένουν όλοι στη γωνία, ώστε να μην του επιτρέψουν να κάνει δύο φορές το ίδιο… κόλπο.

Θα διαβάσατε ότι η διοίκηση Πρωτοδικείου έστειλε τη λίστα με τα 512 σωματεία, στην οποία φυσικά δεν συμπεριλαμβάνονται τα 21, που είχαν προσφύγει και κέρδισαν την αναβολή των εκλογών. Στην ουσία, η ίδια η διοίκηση (ο Βασιλακόπουλος δηλαδή) λέει στα 21 (πιστά του) ότι ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις 30 Μαΐου και πρέπει να προσφύγουν ξανά.

Στην ουσία κοροϊδεύει κατάμουτρα τον κόσμο, αλλά δεν την πατάνε για δεύτερη φορά. Οι… απέναντι έχουν ετοιμαστεί κι αν αίφνης εμφανιστούν στις 20 Μαΐου (λέμε τώρα) τα 21 σωματεία, ή κάποια άλλα λιγότερα ή περισσότερα, που θα ζητούν δικαίωμα ψήφου και αναβολή των εκλογών, θα προχωρήσουν άμεσα σε αίτημα (και το οποίο θα πετύχουν εύκολα) αλλαγής της διοίκησης Πρωτοδικείου. Στην ουσία θα καθαιρέσουν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Τόσο στο επιτελείο του Παναγιώτη Φασούλα, όσο και σε αυτό του Βαγγέλη Λιόλιου, εκφράζεται η βεβαιότητα πως ο Βασιλακόπουλος ΔΕΝ σκοπεύει να οδηγήσει σε εκλογές την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αλλά θα επιλέξει παρελκυστική τακτική, όσο πάει. Στο ίδιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει κι οι άνθρωποι του Λευτέρη Αυγενάκη, άρα κανείς δεν θα πιαστεί στον ύπνο.

Τι λένε; Ο Βασιλακόπουλος θα ψάξει τρόπους να το πάει πιο μακριά, οι… απέναντι θα κινηθούν την πρώτη μέρα του καλοκαιριού για να τον καθαιρέσουν, οπότε θα χρειαστούν 45 μέρες για να γίνουν οι εκλογές. Ήδη άπαντες έχουν σημαδέψει την ημερομηνία Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, οπότε και θα γίνει η εκλογική διαδικασία.

Αν επιβεβαιωθούν οι… «φόβοι» τους, θα φανεί γι’ άλλη μια φορά ξεκάθαρα πως ο Βασιλακόπουλος όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται να ψηφίσουν περισσότερα σωματεία (αν ενδιαφέρονταν θα είχε φροντίσει νωρίτερα να υποβοηθήσει όσους δεν μπορούσαν να μαζέψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά), αλλά τα χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά, για να παρατείνει την παραμονή του στην προεδρική καρέκλα.

Θα αποδειχθούν κούφιες κι οι εξαγγελίες περί μαζικής συμμετοχής, μια προσπάθεια που είχε κι έχει προφανή σκοπό να ψαρέψει ψήφους σε θολά νερά, δείχνοντας με το δάχτυλο όλους τους άλλους, ότι τάχα μου δεν θέλουν να τους δώσουν δικαίωμα ψήφου, αντί να αναλάβει την ευθύνη, που τόσες ομάδες έμειναν έξω από την πλατφόρμα.

Υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα θελήσει να παίξει δίκαια και να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι, όχι κουβαλώντας ακόμα μία… ρετσινιά καθυστέρησης της εκλογικής διαδικασίας. Λέτε να κάνει την έκπληξη και να μην δημιουργήσει προσχώματα; Εμείς, πάντως, ποντάρουμε στις 18 Ιουλίου, οπότε και θα ανοίξει μια νέα σελίδα στο ελληνικό μπάσκετ, απαλλαγμένο από βαρίδια του παρελθόντος.

Αρκεί, σε αυτή τη νέα σελίδα, να μην γίνει σημαία το συγχωροχάρτι, η λήθη στο παρελθόν, το… μην τα σκαλίζεται. Πλέον, μετά και τη στάση που κρατά η πρώην διοίκηση της ΕΟΚ (και νυν διοίκηση Πρωτοδικείου) πρέπει να δοθεί μία απάντηση σε κάθε ερώτημα. Όσο σκληρή κι αν είναι, ακόμα κι αν μπουν στο κάδρο άτομα, τα οποία φρόντισαν να πηδήξουν από το πλοίο, βλέποντάς το να βυθίζεται. Αλλά γι’ αυτά έχουμε καιρό να τα πούμε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Μαρούσι. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Μαρούσι στον πρώτ…