Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Άνοιγμα λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη εισηγείται η κυβέρνηση

Άνοιγμα λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη εισηγείται η κυβέρνηση

emporika katastimata

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για να πάρουν τις αποφάσεις για το άνοιγμα (ή όχι) του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ενώ τα καταστήματα άνοιξαν σε όλη την υπόλοιπη χώρα την περασμένη Δευτέρα. «Πιέζει» η κυβέρνηση για άνοιγμα, αποφασίζουν οι ειδικοί. Σήμερα οι αποφάσεις και για τον εμβολιασμό με AstraZeneca.

Τα καταστήματα σ’ αυτές τις περιοχές έμειναν κλειστά, καθώς κρίθηκε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα έκριναν ακατάλληλο το άνοιγμα γι’ αυτή την εβδομάδα. Οι καταστηματάρχες διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη και σήμερα περιμένουν τις αποφάσεις για το αν θα μπορέσουν να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα, ή θα παραταθεί ο αποκλεισμός τους.

H κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή να προχωρήσει στην εισήγησή της για το αν οι συνθήκες επιτρέπουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου και στις τρεις προαναφερθείσες περιοχές. Ωστόσο ξεκαθαρίζουν πως στην περίπτωση που η επιτροπή κρίνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων, τότε η απόφαση θα είναι σύμφωνη με αυτή των ειδικών.

Αν η εισήγηση των ειδικών είναι αρνητική, τότε δεν αποκλείεται να ανοίξουν τα καταστήματα στις περιοχές με click away, λίγες ημέρες αργότερα.

Ένα άλλο ζήτημα που θα απασχολήσει τους ειδικούς είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Το «πείραμα» με τις ανοιχτές διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα με κωδικό 6 στο 13033, θα ήταν αυτό που θα έκρινε αν το μέτρο θα ισχύσει και τις καθημερινές, ενώ ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Star έδειξε θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

«Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον, το ενδιαφέρον των πολιτών εστιάζεται στο πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση αναφορικά με το Πάσχα καθώς τα πράγματα παραμένουν οριακά. Οι ειδικοί προβλέπεται να παίρνουν αποφάσεις πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και στην κυβέρνηση αφήνουν προς το παρόν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Η μετακίνηση από νομό σε νομό εξακολουθεί να απαγορεύεται, παρά μόνο για συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1 την Πέμπτη, δήλωσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι από τη Δευτέρα να ανοίξουν τα καταστήματα και στις «κόκκινες περιοχές», τονίζοντας, όμως, ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι για αυτό το λόγο αποφασίστηκαν οικονομικά εργαλεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες θα μείνουν κλειστές και τον Απρίλιο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…