Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζενίτ – ΤΣΣΚΑ 74-86: Μπορεί και χωρίς Τζέιμς

Ζενίτ – ΤΣΣΚΑ 74-86: Μπορεί και χωρίς Τζέιμς

michael eric cska moscow eb20 scaled

Μπορεί από την Κυριακή να κυριάρχησε σε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ το θέμα της αποπομπής του Μάικ Τζέιμς από τον Δημήτρη Ιτούδη, ωστόσο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέδειξε ότι μπορεί και χωρίς επικρατώντας με 86-74 της Ζενίτ. Με αυτή την ήττα η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μπαίνει και αυτή με την σειρά της σε περιπέτειες αναφορικά με την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Πολύ καλύτερη ήταν η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, και κατάφερε να αγγίξει διψήφια διαφορά με την συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου (6-15). Η Ζενίτ αντέδρασε στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου και κατάφερε να μαζέψει την διαφορά (15-16), με την ΤΣΣΚΑ να ανεβάζει πάλι στροφές στην συνέχεια παίρνοντας αέρα 6 πόντων (15-21), με τον Πάνγκος με τρίποντο στην εκπνοή να κάνει το 18-21.

Στην δεύτερη περίοδο το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με την ΤΣΣΚΑ να έχει το προβάδισμα αλλά να μην μπορεί να χτίσει διαφορά μεγαλύτερη των δύο κατοχών (30-34). H ίδια εικόνα παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την Ζενίτ να μειώνει και την ΤΣΣΚΑ να βρίσκει τις λύσεις και να διατηρεί το προβάδισμα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με αέρα 6 πόντων (42-48).

Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να πάει την διαφορά της σε διψήφια επίπεδα (48-59) με τρίποντο του Χάκετ λίγο μετά την συμπλήρωση πέντε λεπτών στην επανάληψη, για να μειώσει με λέι απ ο Πονίτκα (50-59). Η Ζενίτ κατάφερε να ψαλιδίσει την διαφορά στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου για να πάει στην τέταρτη περίοδο όντας πίσω μόλις με 6 πόντους (57-63).

Η ΤΣΣΚΑ με ένα επιμέρους 6-2 κατάφερε να πάει ξανά την διαφορά στους 10 πόντους (59-69), με τον Βόιτμαν φτάνει την ομάδα του στην μέγιστη διαφορά με το τρίτο του τρίποντο (59-72).Η Ζενίτ δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης με την ΤΣΣΚΑ να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 86-74.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 42-48, 57-63, 74-86

1 2 2 2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…