Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζενίτ – Ρέαλ 71-75: Μεγάλο «διπλό» με ηγέτη Ταβάρες!

Ζενίτ – Ρέαλ 71-75: Μεγάλο «διπλό» με ηγέτη Ταβάρες!

walter tavares real madrid eb20 scaled

Μεγάλο διπλό πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης στην Αγία Πετρούπολη, επικρατώντας με 75-71 της Ζενίτ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι χτίζοντας διψήφιες διαφορές στο πρώτο ημίχρονο, και έβγαλαν αντίδραση στο φινάλε όταν η Ζενίτ πέρασε μπροστά με 6 πόντους με ηγέτη τον Ταβάρες παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα.

Με το πόδι στο γκάζι ξεκίνησαν αμφότερες οι δύο ομάδες το παιχνίδι με τα καλάθι να μπαίνουν το ένα μετά το άλλο και την Ρεάλ να φτάνει στους 10 πόντους μετά από μόλις 2 λεπτά (6-10). Στο επόμενο τρίλεπτο η Ρεάλ έβαλε προβλήματα στους Ρώσους με την άμυνα της και κατάφερε να πάει την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (8-18), με τον Πάνγκος να βρίσκει σκορ από την περιφέρεια (11-18). O Ταβάρες συνέχισε να κυριαρχεί στους αιθέρες έχοντας 10 πόντους και 6 ριμπάουντ στην περίοδο, με την Ρεάλ να κλείνει με αέρα 11 πόντων (13-24).

H Ρεάλ έφτασε στο +14 με τρίποντο του Τόμπκινς στην δεύτερη περίοδο, με τους παίκτες του Πασκουάλ να βγάζουν αντίδραση στην συνέχεια μειώνοντας στους 8 (20-29). Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, με το προβάδισμα των Μαδριλένων να διατηρείται κοντά στους 10 πόντους. Ο Πόιθρες με όμορφο κάρφωμα μείωσε στους 7 (24-31), με τους Μαδριλένους να πηγαίνουν ξανά στο +12 με τον Ταβάρες (26-38) για να μειώσει ο Πάνγκος με τρίποντο στην εκπνοή (29-38).

Η Ζενίτ μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη και με αιχμή του δόρατος στην επιθεση τον Άλεξ Πόιθρες, ο οποίος είχε 7 από τους 14 πόντους της ομάδας του κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι (43-41). Στην συνέχεια το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ για αρκετό διάστημα. Η Ζενίτ κατάφερε να ανεβάσει το προβάδισμα της στους πέντε πόντους με συνεχόμενα καλάθια του Μπάρον (55-50), ο Κάρολ μείωσε από την γραμμή τρων βολών, με τον Μπάρον να διαμορφώνει το 58-52 με το δεύτερο του τρίποντο.

Η Ζενίτ διατήρησε τα ηνία του αγώνα για αρκετή ώρα στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο δεν μπορούσε να ξεφύγει και να πάρει σαφές προβάδισμα νίκης. Η Ρεάλ κατάφερε μετά από αρκετή ώρα να φέρει το παιχνίδι στην ισορροπία (66-66) με τους Λαπροβίτολα και Ντεκ, με τον πρώτο να βάζει μπροστά την Ρεάλ δυόμισι λεπτά πριν το τέλος (69-70). Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ταβάρες, ο οποίος με μεγαλόπρεπέστατη τάπα στον Χόλινς και κάρφωμα στην άλλη πλευρά του παρκέ ανέβασε την διαφορά στους 3 πόντους (69-72), με τον Κοζέρ να είναι ψύχραιμος από την γραμμή για να έρθει η νίκη με το τελικό 71-75.

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 29-38, 58-52, 71-75

ζεινο Καταγραφή 2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…