Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζενίτ – Μπασκόνια 75-79: Ανατροπή – έπος και σπουδαίο Βάσκικο «διπλό»

Ζενίτ – Μπασκόνια 75-79: Ανατροπή – έπος και σπουδαίο Βάσκικο «διπλό»

rokas giedraitis td systems baskonia vitoria gasteiz eb20 scaled

Πολύ σπουδαία νίκη με επική ανατροπή πήρε η Μπασκόνια στην προσπάθεια της για είσοδο στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, επικρατώντας με 79-75 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη. Πλέον οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην ένατη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας με 16 νίκες η κάθε μια, με την Ζενίτ βέβαια να έχει παιχνίδι λιγότερο. Η ομάδα  του Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρέθηκε πίσω με 14 πόντους 4’40’’ πριν την λήξη της αναμέτρησης ωστόσο με ένα εντυπωσιακό comeback κατάφερε να «κλέψει» την νίκη από τους Ρώσους.

Απόλυτα ισορροπημένο αλλά και κλειστό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να βρίσκουν πολύ δύσκολα τον δρόμο προς το καλάθι και να πηγαίνουν μαζί στο σκορ. Βάσκοι κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά με 7 πόντους με την συμπλήρωση εξίμισι λεπτών αγώνα, με ένα επιμέρους σκορ 8-1 (6-13). H ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ αντέδρασε στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου και κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους τρεις (14-17).

Η αντεπίθεση της Ζενίτ συνεχίστηκε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, καθώς κατάφερε με ένα σερί 7-0 να πάρει εκείνη προβάδισμα δύο κατοχών (21-17). Η ρωσική ομάδα συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στην άμυνα και είχε έναν «καυτό» Μπάρον στην επίθεση και έφτασε την διαφορά μέχρι τους 13 πόντους με το 4 εύστοχο τρίποντο του Αμερικανού (33-20). Η Μπασκόνια απάντησε με συνεχόμενα τρίποντα του Βιλντόζα, ωστόσο ο Πάγκνος έδωσε ξανά διψήφια διαφορά στην ομάδα του (38-28). Η Ζενίτ συνέχισε να βρίσκει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι μέχρι την ανάπαυλα, στην οποία πήγε με αέρα 13 πόντων (45-32).

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα της επανάληψης με τους Βάσκους να προσπαθούν να ψαλιδίσουν την διαφορά, η οποία ωστόσο για πόλο το πρώτο πεντάλεπτο κινήθηκε κοντά στους 10 πόντους (50-41). Η Ζενίτ ανέβασε στροφές στην συνέχεια και με απανωτά τρίποντα κατάφερε να φτάσει την διαφορά στην μέγιστη τιμή των 15 πόντων (56-41), ενώ έκλεισε την περίοδο προηγούμενη με 59-45.

Η Μπασκόνια προσπάθησα ξανά να αντεπιτεθεί στο τέταρτο δεκάλεπτο με την ομάδα του Πασκουάλ ωστόσο να έχει λύσεις στην επίθεση και να διατηρεί την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους. Ο Βιλντόζα μείωσε στους 11 με καλάθι από το ύψος της βολής (67-56), με τον Ρίβερς κα κάνει και πάλι το +14 λίγο αργότερα (72-58). Οι Βάσκοι δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με ένα εντυπωσιακό σερί 14-0 πριν το τέλος (72-72). Η ομάδα του Ιβάνοβιτς ολοκλήρωσε την ανατροπή με τρίποντο του Βιλντόζα και ψυχραιμία στην συνέχεια για το τελικό 75-79.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 45-32, 59-45, 75-79

βασ ζεν

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…